Buvęs VSD vadas - pretendentas į Energetikos inspekcijos vadovus | KaunoDiena.lt

BUVĘS VSD VADAS - PRETENDENTAS Į ENERGETIKOS INSPEKCIJOS VADOVUS

Buvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Povilo Malakausko kandidatūra svarstoma į Valstybinės energetikos inspekcijos vadovus.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas BNS sakė patvirtino, kad tokie svarstymai yra, tačiau sprendimo dar nėra.

"Žinau tik tiek, kad ši kandidatūra yra svarstytina - mes svarstysime ir spręsime. Man niekas negali liepti, aš esu nepriklausomas priimti tokius sprendimus", - BNS sakė A.Sekmokas, kurio vadovaujamai ministerijai yra pavaldi Energetikos inspekcija.

Pasak A.Sekmoko, svarstoma ir idėja sujungti inspekciją bei Kainų komisiją - abi šios institucijos šiuo metu neturi nuolatinių vadovų.

"Mūsų vizija - kad Energetikos inspekcija ir Kainų komisija turi būti kartu. Manytume, kad reikia jas sujungti", - kalbėjo energetikos ministras.

Šiuo metu Valstybinės energetikos inspekcijai laikinai vadovauja Vytautas Miškinis, o Kainų komisijai - Danas Janulionis.

Iš VSD generalinio direktoriaus pareigų P.Malakauskas pasitraukė pats. Gruodžio 14 dieną jis D.Grybauskaitei įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

P.Malakauskas tvirtino, kad niekas nevertė jo trauktis iš posto, tai jis padarė siekdamas stabilizuoti situaciją įstaigoje.

Gruodžio 17 dieną Seimas pritarė P.Malakausko atleidimui iš pareigų.

P.Malakauskas atsistatydino likus savaitei iki parlamentinį tyrimą dėl galimo CŽV kalėjimo atlikusio Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadų patvirtinimo.

Prezidentės dekretu laikinai vadovauti VSD pavesta šios įstaigos vadovo pavaduotojui 39 metų R.Vaišnorui.

P.Malakauskas tuometinio prezidento Valdo Adamkaus dekretu buvo paskirtas 2007-ųjų birželio 20-ąją. Jis pakeitė iš saugumo vadovų po vadinamojo VSD skandalo atleistą Arvydą Pocių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS