Ar hialurono rūgštis gali padėti išsaugoti odos jaunatviškumą? | KaunoDiena.lt

AR HIALURONO RŪGŠTIS GALI PADĖTI IŠSAUGOTI ODOS JAUNATVIŠKUMĄ?

  • 0

Norite atjaunėjusios, lygesnės, gražesnės ar be raukšlelių veido odos? Šiandieninė grožio pramonė siūlo kalną priemonių, iš kurių vienos tik užims vietą jūsų vonios spintelėje, kitos yra itin veiksmingos ir būtinai turi atsidurti jūsų kosmetinėje.

1934 metais, kai sveikai gyvenanti japonų tauta atrado natūralų odai jaunatvišką išvaizdą gražinantį ingredientą, įvyko tikras perversmas grožio pasaulyje. Tai – hialurono rūgštis, kuri šiuo metu naudojama tiek kosmetikos gamyboje, tiek farmacijoje.

Pirmą kartą hialurono rūgštis buvo išgauta iš gyvulinės kilmės stiklakūnio. Ši rūgštis dabar gaminama ir iš bakterinės kilmės ląstelių. Hialuronas sugeria vandenį ir perskirsto jį organizmo audiniuose. Viena hialurono rūgšties molekulė gali surišti net 200-500 molekulių vandens, kurios drėkina mūsų odą.

Hialurono rūgštis – natūrali žmogaus organizme aptinkama medžiaga. Tai mukopolisacharidas, labiausiai paplitęs jungiamajame žmogaus organizmo audinyje. Šios rūgšties gausu sąnarių skystyje, kraujagyslių sienelėse, odoje ir kituose organuose. Mokslininkai pastebėjo, kad šios medžiagos žmogaus organizme mažėja sulaukus dvidešimt penkerių metų, todėl oda praranda elastingumą, atsiranda smulkios raukšlelės.

„Hialurono rūgštį gamina fibroblastai. Šios jungiamojo audinio ląstelės atsakingos ne tik už hialurono, bet ir kalogeno, elastino skaidulų, glikoproteinų ir  glikozaminoglikanų gamybą. Pagrindinė hialurono rūgšties savybė – vandens surišimas ir jo išlaikymas. Kuo labiau senstame, tuo mūsų organizmas vis mažiau pats gamina fibroblastų, hialurono, kalogeno, elastino, tada į pagalbą ir pasitelkiame priemones su šiomis medžiagomis“, - apie hialurono savybes pasakoja „DR klinikos“ dermavenerologė, estetinės ir kosmetinės dermatologijos specialistė Renata Bartusevičienė.

Siekiant, kad oda visa laiką išliktų jauna, elastinga ir drėkinama, grožio specialistai pataria naudoti priemones su hialuronu – tai kremai, kurie tepami tiesiai ant odos. Kiti siūlo šios rūgšties injekcijas tiesiai suleisti į odą.

„Mano nuomone, vienas geriausių hialurono rūgšties poveikis yra tada, kai jis suleidžiamas tiesiai į odą. Jis patenka iš karto ten, kur reikia. Pridrėkinta oda tampa daug elastingesnė. Taip pat, kai hialurono rūgštis suleidžiama tiesiai į raukšlę, ji yra iškeliama, pripildoma, atstatomas jungiamojo audinio vientisumas“, - pasakojo estetinės ir kosmetinės dermatologijos specialistė R. Bartusevičienė.

Pasak dermatologės, kremai, serumai ir papildai su hialurono rūgštimi yra dar vienas būdas efektyviai drėkinti odą: „Savo pacientams skiriu papildus su hialurono rūgštimi, todėl iš savo patirties galiu pasakyti, kad iš tiesų dauguma jų džiaugdavosi pagerėjusia nagų, odos būkle. Ypač tie, kurių turėjo itin sausą ir problematišką odą. Jau po 3 mėnesių vartojant papildus matydavosi akivaizdus sausumo sumažėjimas.“

Tokiai dermatologės nuomonei pritaria ir jaunystės, grožio ir sveikatos namus „Molecule“ įkūrusi Agneta Kleizienė. 

„Iš patirties galiu pasakyti, kad papildomai naudojant hialurono rūgšties papildus, man akimirksniu dingsta varginantis lūpų sausumas, oda atrodo tarsi sudrėkinta iš vidaus, pradingsta pilkumas. Panašiai jaučiasi ir kūnas, nes jo tarpląstelinė erdvė prisipildo vandens, be to, teigiamas geriamojo hialurono poveikis fibroblastams jau senai įrodytas.“

Savo verslą vystanti krepšininko L. Kleizos žmona Agneta ne tik siūlo išmėginti priemones su hialuronu, bet ir pati jas turi savo vonios spintelėje bei naudoja kasdien.

„Klientėms patariu naudoti skystą hialuroną kartu su jūriniu fitokalogenu. Tai itin efektyvi kombinacija kovoje su senėjimu. Taip pat siūlau naudoti hialurono serumus veidui. Mažos molekulinės masės, hidrolizuoti hialurono serumai pridrėkina net pačią sausiausią odą. Šiuo metu mokslas yra labai pažengęs hialurono rūgšties išoriniame pritaikyme, jis yra išgaunamas net iš grybų ir fermentuojamas įvairiais būdais. Po tokio serumo kremo net nebereikia“, - patarimais dalinosi A. Kleizienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS