Modelis G. Matelytė: pradėjau keistis nuo nosies operacijos | KaunoDiena.lt

MODELIS G. MATELYTĖ: PRADĖJAU KEISTIS NUO NOSIES OPERACIJOS

Vieną rytą modelis Gabrielė Matelytė nusprendė, kad norint kažką keisti gyvenime, reikia pradėti nuo savęs. "Pradėjau nuo plastinės nosies operacijos", – juokėsi 22 metų moteris.

Tai kas svarbiausia, akimis nematoma.

Gabrielė, daugeliui dar žinoma pravarde Gutt, kartoja garsiojo rašytojo Antoine de Saint-Exupéry posakį ir vis dar tiki, kad tikrasis grožis yra nematomas.

"Nosies operacijai ryžausi ne dėl grožio kulto, o dėl seniai diskomfortą keliančios problemos – kreivos nosies pertvaros, – pabrėžė ji ir šyptelėjo. – Sunkiai kvėpuodavau ir knarkdavau lyg visa futbolo komanda."

Operacija Kaune truko apie keturias valandas. Po dešimties minučių, atvežta į palatą, Gabrielė jau buvo sąmoninga.

"Praėjo du mėnesiai, bet nosis vis dar gyja. Aš, naivuolė, tikėjausi greito rezultato, bet jį matysiu ir jausiu tik po metų, – teigė modelis. – Beje, blogai, kad gydytojas neįspėjo apie pojūčius po operacijos."

Tuos pojūčius Gabrielė juokaudama vaizdžiai vadina trečios dienos bliuzu – pooperacine depresija.

"Fizinį skausmą dar galėjau iškęsti, bet klausimą: "Gabriele, kam viso to tau reikėjo?" kartojau sau tūkstančius kartų. Ir tai neleido ramiai miegoti bent porą savaičių", – išgyvenimais dalijosi jauna moteris.

Tiesa, baisiausiu ir sunkiausiu laikotarpiu ji įvardija pirmą naktį. Tos gruodžio 9-osios ji nepamirš visą gyvenimą, kai, vilkėdama pižama ir paltu, su kateteriu rankoje norėjo pilna burna ryte ryti oro, kad nusiramintų.

"Galvojau, kas man pasidarė, kokį varžtelį galvoje pamečiau, jei nusprendžiau operuotis nosį?" – nebijojo iš savęs pasijuokti "Mis Lietuva" dalyvė. Ji ironizavo, kad gali girtis stipriu organizmu, nes nuo skausmo negelbėjo ir didžiulės vaistų dozės.

Gabriele, kam viso to tau reikėjo?

"Skausmas skirtas gražiai sielai, – ramino save. – Bet pirmą kartą gyvenime paniškai gailėjausi savo sprendimo."

Pirmą savaitę po operacijos – lovos režimas. Vėliau? Gabrielė turėjo puikų pasiteisinimą, kad prastai atrodo, nes išgyveno operaciją.

Pirmą kartą po operacijos žvilgtelėjus į veidrodį ištiko šokas!

"Juolab kad veidas į veidrodį netilpo, o aš naiviai tikėjausi, kad po savaitės bus geriau", – įspūdžių nesaldino chirurgų pacientė. Ir dabar, praėjus dviem mėnesiams po nosies operacijos, G.Matelytė negali sau atsakyti, ar nesigaili, pradėjusi šį ilgą procesą.

"Kita vertus, jei viskas būtų taip, kaip noriu, gyventi būtų neįdomu, – neabejojo Gabrielė, kuri po ramiai namuose Rumšiškėse sutiktų Naujųjų metų, pasižadėjo nevartoti alkoholio, nerūkyti ir sakyti tiesą. – O šis nuotykis suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, buvo geras spyris į užpakalį daryti tai, ką esu sau pažadėjusi."

GALERIJA

  • Modelis G. Matelytė: pradėjau keistis nuo nosies operacijos
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Vargšelė , užjaučiu kad tapai visa ko vergu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS