Penki ritualai, kurie žiemą padės plaukams išlikti sveikiems ir gražiems | KaunoDiena.lt

PENKI RITUALAI, KURIE ŽIEMĄ PADĖS PLAUKAMS IŠLIKTI SVEIKIEMS IR GRAŽIEMS

  • 0

Atšiaurus žiemos oras ir vėjas dažnai išsiurbia visą drėgmę iš plaukų, padaro juos trapiais ir lengviau pažeidžiamais.

Plaukai tampa nepaklusnūs ir lengviau įsielektrina dėl šaltymečiu dėvimų drabužių. Pasak „Dove“ prekinio ženklo vadovės Kertu-Kai Põldvere, šių problemų galima lengvai išvengti, jei plaukai bus teisingai prižiūrimi.

Neišeikite iš namų šlapia galva

Prieš išskubant iš namų, visuomet reikėtų įsitikinti, kad plaukai yra visiškai sausi. Ne tik dėl to, kad išeinant iš patalpos šlapiais plaukais rizikuojama sušalti, bet ir dėl to, kad šlapi plaukai, paveikus šaltam orui, pasidarys labiau pažeidžiami ir sausi, rašoma pranešime spaudai. Jie taps nepaklusnūs ir lengviau įsielektrins. 

Kova su įsielektrinusiais plaukais

Dažnai žiemą įsielektrinę plaukai prilimpa prie skruostų, draikosi aplink galvą bei sugadina kiekvieną nuotrauką. Norint to išvengti, vienas iš plačiausiai paplitusių būdų – prieš šukuojant juos padengti plaukų laku. „Pirmiausia reikėtų papurkšti plaukų šepetį plaukų laku, o tada su juo perbraukti per plaukus. Taip pat nerekomenduojama naudoti plastikinio plaukų šepečio, kuris tik dar labiau įelektrina plaukus, o geriau rinktis metalinį šepetį bei šukas“, –  teigia Põldvere.

Išmėginkite plaukų serumą

Žiema gali tapti dideliu iššūkiu kiekvienam: dažnai nepaklusnius plaukus bandoma suvaldyti vien tik su plaukų džiovintuvu bei plaukų tiesinimo žnyplėmis. Tačiau, jeigu išdžiovinus plaukus dar naudojamos ir plaukų tiesinimo žnyplės, plaukų sruogos lieka šiurkščios. „Probleminėms vietoms rekomenduojama naudoti glotninantį kremą arba serumą“, – pataria specialistė.

Venkite karšto vandens

Žiemą dėl oro sąlygų plauti plaukus tenka dažniau, todėl greičiau blunka jų spalva. Šaltuoju laikotarpiu reikėtų vengti karšto vandens, nes tai išsausina plaukus. Plaukite juos drungnu vandeniu ir perplaukite šaltu – tai sutvirtins išorinį plauko sluoksnį.

Drėkinkite galvos odą

Nenuostabu, kad šildymo sezonu, esant mažam drėgmės kiekiui, dėvint niežulį keliančias kepures, nukenčia galvos oda. Todėl pleiskanojimas – viena dažniausių žiemą pasitaikančių plaukų problemų. Ją galima nesunkiai išspręsti: prieš miegą reikėtų pamasažuoti išsausėjusią galvos odą naudojant drėkinamąjį arba alyvuogių aliejų, o ryte gerai išplauti šampūnu ir nepamiršti pasinaudoti plaukų kondicionieriumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS