Šimtadienio šventė: kaip atrodyti pritrenkiančiai? | KaunoDiena.lt

ŠIMTADIENIO ŠVENTĖ: KAIP ATRODYTI PRITRENKIANČIAI?

  • 6

Vasarį per mokyklas nuvilnys tradicinė šimtadienio šventė, kuriai ruošiamasi ne vieną mėnesį. Dvyliktokams – tai ne tik proga paminėti likusį laiką iki egzaminų, bet ir išskirtinė galimybė pasipuošti. Kokiomis suknelėmis šiemet vilkės abiturientės?

Pasak otto.lt atstovės Monikos Petrauskaitės, jei prieš gerą dešimtmetį abiturientės mieliau rinkdavosi ilgas, vakarines sukneles, nuomojamas iš proginių drabužių salonų, dabar jos puošiasi kur kas jaunatviškiau.

„Dabar šimtadieniui dažniau perkamos suknelės iki kelių, didesnis ir pačių modelių pasirinkimas – įvairesnio kirpimo apykaklės ar iškirptės, įdomesnės detalės. Pastebime, kad rečiau perkamos itin atviros suknelės su petnešėlėmis, juo labiau, kad šimtadienis švenčiamas žiemą, o dailių šventinių suknelių galima rasti ir su ilgomis ar trijų ketvirtadalių rankovėmis“, – komentuoja M. Petrauskaitė.

Greta tradicinių suknelių vis dažniau galima pamatyti ir kitokius proginių drabužių derinius, pavyzdžiui, puošnią glaustinukę ir sijoną, taip pat stilingus šventinius kombinezonus. Pastaruosius renkasi ne tik tos merginos, kurios mieliau dėvi kelnes, bet ir tos, kurios nori išsiskirti.

Blogiausia, ką galima pasirinkti šimtadieniui, yra džinsai ir palaidinė. Jei visa klasė susitaria taip rengtis, pavyzdžiui, nusprendžia, kad toks bus šventės aprangos kodas, tada gerai. Kitu atveju, tokia merginų laisvalaikio apranga nederės prie vaikinų, kurie tądien greičiausiai vilkės kostiumus.

Džinsai – didžiausia klaida

Kasmet keičiasi tik suknelių spalvų tendencijos, kurias diktuoja artėjantis sezonas. Šį pavasarį bus madingos švelniai žydra ir neužmirštuolių mėlyna, sendinta rožinė ir grietinėlės spalvos. Mėgstančios ryškesnes spalvas gali dairytis tamsios lašišos, čili pipirų miltelių, sodrios orchidėjų, taip pat kaštoninės, žaliųjų alyvuogių ir vadinamos elektrinės spalvų suknelių.

Abiturientėms nepatariama puoštis raudonomis ir baltomis suknelėmis, nes jos nėra tinkamos jaunatviškai šimtadienio šventei. Nors pasirinkus klasikinę juodą suknelę galima ją pagyvinti ryškesniais aksesuarais, pavyzdžiui, raudonais aukštakulniais bateliais.

Svarbiausia, kad tądien šventės dalyvis gerai jaustųsi. Kad ir kokia būtų graži suknelė, ji neturi spausti, smukti ar varžyti judesių.

OTTO duomenimis, šiemet abiturientės šimtadienio aprangai vidutiniškai skyrė apie 100-150 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

syva

prekybininkams biznis ,puse algos ant sukneles , nesamone

Anonimas

kaip atrodyti pritrenkiančiai? Na ateiti su kosmonauto skafandru. Arba su melžėjos chalatu ir bidonu vietoje rankinuko.

teko

matyti Helsinkyje -ten taipat siuo metu svencia, bet kitaip . Nuomojasi atvira transporta , apsirenge siltais spalvingais "paredais", garsiai dziugaudami vazineja gatvemis, praeiviai jiems atsako sveikindami - o lydi juos del saugumo ir tvarkos pareigunu ekskortas ( buvo virs 20 salcio) .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS