Muzikos atlikimas paskelbtas veiksmingu antidepresantu | KaunoDiena.lt

MUZIKOS ATLIKIMAS PASKELBTAS VEIKSMINGU ANTIDEPRESANTU

Naujo tyrimo duomenimis, muzikavimas gali padėti daugiau depresija sergančių žmonių nei antidepresantai.

Žinoma, toks atradimas nereiškia, kad žmonės turėtų mesti gerti vaistus. Tyrime ligoniai kartu su kitomis terapijomis bei vaistais buvo kviečiami dalyvauti muzikos pamokose.

Prisilietimas prie muzikos leidžia žmogui išreikšti savo emocijas be žodžių, sako Suomijos Jyvaskyla universiteto muzikos fakulteto darbuotoja Jaakko Erkkila.

Muzika turi didelę įtaką žmogaus vidinei būsenai. Tyrimais jau įrodyta, kad muzika padeda tobulinti klausos sugebėjimus ir netgi mokytis užsienio kalbas.

Muzika taip pat gali „prikelti“ prisiminimus.Tokie muzikos poveikiai gali padėti paaiškinti, kodėl muzikos atlikimas turi įtakos gerėjančiai nuotaikai.Mokslinis tyrimas vyko tris mėnesius ir jame dalyvavo 79 žmonės.

Muzikos terapijos pamokose projekto dalyviai improvizavo su afrikietiškais būgnais bei elektroniniais maletais.

Po trijų mėnesių eksperimento muzikos terapijos pamokose dalyvavusieji pacientai pasižymėjo mažesne depresija ir sumažėjusiais nerimo simptomais.

Mokslininkai dar kartą pakartojo tyrimą po trijų mėnesių. Jie pastebėjo, kad muzikos poveikis buvo ilgalaikiai.

Mokslininkai padarė išvadą, kad muzika gali suteikti žmonėms galimybę priartėti prie kito žmogaus (psichologo) be žodžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jaakko

Jau kai cituojat suomius, minedami ju vardus, tai jau susimildami, bukit garbingai atidus. Jaakko yra vyro vardas. Lietuviskas atitikmuo - Jakas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS