Berlyno zoologijos sodo žvaigždė orangutanė Riekė iškeliauja į Angliją | KaunoDiena.lt

BERLYNO ZOOLOGIJOS SODO ŽVAIGŽDĖ ORANGUTANĖ RIEKĖ IŠKELIAUJA Į ANGLIJĄ

Orangutanų jauniklė Riekė atsisveikina su berlyniečiais ir rengiasi kelionei į Angliją. Tiesa, nuo vasario 6-osios, kai buvo parodyta pirmąkart, jauniklė spėjo tapti tikra Berlyno zoologijos sodo žvaigžde, tad ir atsisveikinti su ja žmonės rinkosi gausiai.

Keturių savaičių mažylės naujaisiais namais taps Dorsetas, kur ji bus pamažu pratinama prie ten jau gyvenančių orangutanų. Iki šiol ją augino Berlyno zoologijos sodo darbuotojai, motina Riekės nepripažino, tad naujuosiuose namuose, tikima, mažylė ras naują šeimą.

„Kolegos Anglijoje turi specialiai apmokytus prižiūrėtojus, taip pat ir ten gyvenančios orangutanų patelės jau pripratusios priimti svetimus mažylius ir juos auginti kaip savus. Jos jauniklius nešioja, žaidžia su jais, o kai mažyliai išalksta, grąžina juos prižiūrėtojams. Riekei tai bus puiki proga pamažu pratintis gyventi orangutanų bendruomenėje“, – teigia veterinarijos gydytojas dr. Andre Schuele.

Jauniklę prižiūrintys veterinarijos gydytojai sako tikintys, kad Anglijoje Riekė ne tik pajus motinišką meilę, bet ir turės žaidimų draugą: jis jau laukia naujosios gyventojos Dorsete.

„Dar vienas jauniklis į Dorsetą atkeliavo iš Budapešto. Jis vardu Bulu Mata, mažylio mama nugaišo praėjus vos keletui dienų po jo gimimo. Budapešto zoologijos sodo darbuotojai nutarė, kad geriausia jam bus Anglijoje, taigi žaidimų draugas jau laukia Riekės ten. Jie galės mokytis vienas iš kito, ypač artimiausiomis savaitėmis, mėnesiais, o gal ir metais“, – tikina A. Schuele.

Riekės išvykimui ruoštasi kruopščiai: Dorseto darbuotojai į Berlyną susipažinti su būsima gyventoja atvyko savaite anksčiau. Apžiūrėję jauniklę jie nutarė, kad jokių problemų kilti neturėtų ir prie naujos aplinkos mažylė turėtų greitai priprasti. Kelionėje ją lydės Berlyno zoologijos sodo veterinarijos gydytojai, jie užtikrins, kad Riekė nepatirtų didelio streso ir naujus namus pasiektų saugiai.

GALERIJA

  • Berlyno zoologijos sodo žvaigždė orangutanė Riekė iškeliauja į Angliją
  • Berlyno zoologijos sodo žvaigždė orangutanė Riekė iškeliauja į Angliją
  • Berlyno zoologijos sodo žvaigždė orangutanė Riekė iškeliauja į Angliją
  • Berlyno zoologijos sodo žvaigždė orangutanė Riekė iškeliauja į Angliją
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS