Į krantą išplauto banginio skrandyje rasta 40 kilogramų plastiko atliekų | KaunoDiena.lt

Į KRANTĄ IŠPLAUTO BANGINIO SKRANDYJE RASTA 40 KILOGRAMŲ PLASTIKO ATLIEKŲ

  • 0

Filipinuose į krantą išplauto ir po dienos nugaišusio jauno banginio skrandyje rasta apytikriai 40 kilogramų plastiko atliekų, sakė jūrų biologas.

Dar nesubrendusio banginio - tikrojo snapuočio - gaišena aptikta šeštadienį. Gyvūnas nugaišo nuo bado, nes negalėjo ėsti dėl didžiulio plastiko kiekio savo skrandyje.

Gyvūno autopsija parodė, kad tarp mirtino plastiko atliekų kiekio buvo 16 plastikinių ryžių maišelių ir daugybė plastikinių pirkinių maišelių.

„Šio banginio skrandyje rastas didžiausias plastiko kiekis, kokį mums kada nors teko aptikti banginio skrandyje“, - teigiama Davao mieste įsikūrusio gamtos istorijos muziejaus paskyroje feisbuke.

„Vyriausybė privalo imtis veiksmų prieš tuos, kurie ir toliau laiko vandens kelius ir vandenynus šiukšlių konteineriais“, - pridūrė muziejus.

Aplinkos apsaugos grupės priskiria Filipinus vieniems didžiausių pasaulyje vandenynų teršėjų dėl Filipinų priklausomybės nuo vienkartinių plastikinių daiktų.

Tokios rūšies atliekos pražudo banginius, vėžlius ir kitus jūrinius gyvūnus, kurie nuryja tas plastikines atliekas. Ši problema plačiai paplitusi ir kitose Pietryčių Azijos šalyse.

Daugiau kaip pusę iš 8 mln. tonų plastikinių atliekų, kasmet išmetamų į pasaulio vandenynus, sudaro atliekos iš penkių Azijos šalių: Kinijos, Indonezijos, Filipinų, Vietnamo ir Tailando.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS