Kurčias katinas Achilas – oficialusis Pasaulio futbolo čempionato pranašautojas | KaunoDiena.lt

KURČIAS KATINAS ACHILAS – OFICIALUSIS PASAULIO FUTBOLO ČEMPIONATO PRANAŠAUTOJAS

  • 1

Rusijoje oficialaus Pasaulio futbolo čempionato pranašautojo darbą pradeda Achilas – baltas kurčias katinas, šiose pareigose pakeisiantis 2010 metais besidarbavusį aštuonkojį Paulį.

Savo „kadencijos“ metu Paulis spėjo rungtynių laimėtoją pasirinkdamas maistą iš dviejų dėžučių. O Achilui bus paduodami du dubenėliai su ėdalu, ant kurių bus užklijuotos komandų vėliavos.

„Mes pasirinkome Achilą, nes, pirmiausia, jis gražus. Tačiau taip pat dėl to, kad kaip ir visos baltos žydraakės katės, jis yra kurčias. Taigi jo yra stipri intuicija, nes jis mato savo širdimi“, – sakė veterinarė Ana Kasatkina, prižiūrinti Sankt Peterburgo Ermitažo muziejuje peles gaudančias kates.

Pasaulio futbolo čempionato laikotarpiui Achilas paliks savo ilgamečius namus Ermitažo rūsiuose, kur jis darbuojasi su dar keliomis dešimtimis kačių ir gaudo peles visame pasaulyje žinomame muziejuje.

Katinėlis laikinai apsigyvens šalimais esančioje kavinėje, pavadintoje „Kačių respublika“. „Jis čia gyvens čempionato metu, kad „palaikytų formą“, nes turės daugiau galimybių judėti ir susitikti su svečiais“, – agentūrai AFP sakė A. Kasatkina.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KGB NEMIRTINGA

IŠ SNUKIO GRYNAS PUTINAS-TODĖL IR PARINKO TOKĮ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS