Naujoji Zelandija gedi suvažinėtos „pirmosios šalies katės“ | KaunoDiena.lt

NAUJOJI ZELANDIJA GEDI SUVAŽINĖTOS „PIRMOSIOS ŠALIES KATĖS“

  • 2

Naujosios Zelandijos premjerė Jacinda Arden (Džasinda Arden) trečiadienį gedi „pirmosios šalies katės“ Paddles (Pedls), kurią Oklande pervažiavo automobilis.

Premjerės biuras patvirtino, kad per antradienį įvykusią nelaimę žuvo J. Arden šviesiai rudos ir baltos spalvos katė, kurią premjerė buvo pasiėmusi auginti iš prieglaudos.

„Visi, kas kada nors yra netekę gyvūnėlio žino, kaip dabar liūdime“, – „Facebook“ rašė 37-erių Naujosios Zelandijos vadovė ir paragino žmones aukoti labdaringoms gyvūnų organizacijoms.

„Labai mylėjome Paddles – ir ne mes vieni. Labai ačiū visiems už užuojautą“, – pridūrė ji.

J. Arden praėjusį mėnesį laimėjus rinkimus, Paddles tapo itin populiaria premjerės rezidencijos gyventoja, jai sukurta „Twitter“ paskyra turi 11 tūkst. sekėjų.

JAV žurnalas „Vanity Fair“ rašė, kad technologijoms nesvetima katė yra dalis siekio „parodyti, kad J. Arden yra dar viena naujoviška ir madinga pasaulio lyderė, kokios pavydi Amerika“.

J. Arden partneris, televizijos laidų vedėjas, Clarke'as Gayfordas (Klarkas Geifordas) šią savaitę pasakojo apie Paddles išdaigas, kai J. Arden po rinkimų telefonu kalbėjosi su jos pasveikinti paskambinusiu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

„Ji užšoko ant kedės šalia Jacindos ir pradėjo labai garsiai mėginti patraukti jos dėmesį, – rašė jis popso kultūros tinklalapyje „thespinoff.co.nz“. – Kilo šurmulys, kol mėginau katę išprašyti į kitą kambarį, o tuo metu, tiesiogine prasme, laisvojo pasaulio lyderis buvo sujungtas su mūsų mažyčiais namais Pont Ševalje (Oklando priemiestyje)“.

„Twitter“ naudotojai liūdnai sureagavo į žinią apie katės mirtį, kai kurie ragino jai surengti valstybines laidotuves. Dar kiti sakė esą taip nusiminę, kad jiems reikės išeiginės nuo darbo.

GALERIJA

  • Naujoji Zelandija gedi suvažinėtos „pirmosios šalies katės“
  • Naujoji Zelandija gedi suvažinėtos „pirmosios šalies katės“
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Ei lietuviski pridurkai, ar jums reikia atskiro nurodymo? Kad rytoj butu paskelptas triju dienu gedulas Lietuvoje su nuleistom veliavomis irperristomis juodais kaspinais. Dvylikta va. 5 min, sustabdomas eismas, darbas, pamokos.

cha - juokas pro ašaras

Reikia skelbti trijų dienų gedulą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS