Nuo gegužės Lietuvoje bus leista medžioti šakalus | KaunoDiena.lt

NUO GEGUŽĖS LIETUVOJE BUS LEISTA MEDŽIOTI ŠAKALUS

  • 4

Nuo gegužės Lietuvoje bus leista medžioti šakalus.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas šia šalies gamtinei aplinkai nebūdinga rūšimi papildė medžiojamųjų gyvūnų sąrašą.

Medžioti šakalus bus leidžiama visus metus, Medžioklės taisyklių pasikeitimas įsigalios gegužės 1 dieną, pranešė Aplinkos ministerija.

„Šakalas – tai gyvūnas, nebūdingas mūsų gamtinei aplinkai. Jis gali paveikti šalies ekosistemą ir sutrikdyti jos pusiausvyrą. Artimiausiu metu bus svarstomas ir šios rūšies įtraukimas į invazinių rūšių sąrašą“, – sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Medžioti šakalus visus metus leista ir juos įtraukti į invazinių rūšių Lietuvoje sąrašą siūloma dėl to, kad kol kas neaišku, kokią įtaka nauja rūšis darys ekosistemai ir kaip atėjūnas prisiderins prie vilkų, lūšių, lapių ir usūrinių šunų kaimynystės. Nežinoma, ir kas taps šakalų pagrindiniu grobiu.

Pasak pranešimo, šie gyvūnai gali kelti grėsmę ant žemės perintiems paukščiams. Estijoje paprastasis šakalas paskelbtas invazine rūšimi ir yra įtrauktas į medžiojamųjų gyvūnų sąrašą.

Pernai šakalas sumedžiotas Jelgavos rajone, šiemet - Lietuvoje, Šakių rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Oi

Pardon! Dar apvalios medienos eksportuotojus pridėt užmiršau. Nu ir dar kai kuriuos smulkesnius kenkėjus, bet su tais labai jau ilgas sąrašas išeitų...

Aha

O kada bus leidžiama medžioti labiausiai kenkiančius šalies ekosistemai gyvius? Tarkim, degalinių ir prekybcentrių statinėtojus, kurie kėsinasi į kiekvieną žaliuojantį plotelį? Plius valdininkus, kurie leidimus tokioms statyboms išdavinėja?

Magyla

Seniai laikas! O tai visur spjaudosi ir nuorūkų primėto!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS