Pabėgusi ir po mėnesio sugauta karvė nugaišo iš streso | KaunoDiena.lt

PABĖGUSI IR PO MĖNESIO SUGAUTA KARVĖ NUGAIŠO IŠ STRESO

  • 1

Lenkijoje pabėgusi ir kelias savaites klaidžiojusi karvė ketvirtadienį buvo sučiupta, bet nugaišo „iš streso“, kai buvo įkelta į traktoriaus priekabą, ruošiantis ją pervežti į vieną ūkį, pranešė vietos pareigūnai.

Žala limuzinų veislės karvė sausio 23 dieną buvo vežama į skerdyklą, bet sugebėjo išsilaisvinti iš pančių ir pasprukti ežeringame rajone netoli Nysos pietvakarių Lenkijoje. Išsigelbėjęs ir daugybę dienų laisvėje sugebėjęs išgyventi bei išvengti jį mėginusių sučiupti žmonių galvijas tapo vietos garsenybe.

Nysos administracijos atstovas Bartoszas Bukala (Bartošas Bukala) sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad karvė galiausiai buvo sučiupta, bet nugaišo, kai buvo vežama į vietos seniūno ūkį, kur turėjo būti laikoma.

Vietos naujienų portalas nto.pl nurodė, kad penkių žmonių komanda, tarp jų veterinaras, anksti ketvirtadienį išvyko gaudyti apie 5 000 zlotų (apie 1 200 eurų) vertės gyvulio netoli Sesčechovicių kaimo.

Gaudynės truko kelias valandas, ir prireikė trijų trankvilizatorių dozių, kol karvę pavyko įkelti į priekabą. Deja, gyvulys pakeliui nugaišo – veikiausiai dėl streso, sakoma pranešime.

Praeitą mėnesį kita pabėgusi limuzinų veislės karvė buvo pastebėta klaidžiojanti Lenkijos rytuose, prisidėjusi prie stumbrų kaimenės. Šis gyvulys trimis mėnesiais anksčiau paspruko iš aptvaro.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taigi

Tai protingos tos limuzinės, nenori nelaisvės ir į skerdyklą...geriau jau su stumbrais nei su žmonėmis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS