Praėję treji metai buvo šilčiausi per matavimų istoriją | KaunoDiena.lt

PRAĖJĘ TREJI METAI BUVO ŠILČIAUSI PER MATAVIMŲ ISTORIJĄ

  • 2

Praėję treji metai buvo šilčiausi visą oro temperatūros tikslių matavimų istoriją, ketvirtadienį paskelbė Jungtinių Tautų (JT) meteorologijos agentūra, atkreipdama dėmesį į dramatišką mūsų planetos klimato atšilimą.

Iš penkių garsiausių tarptautinių meteorologijos agentūrų surinkti duomenys rodo, kad „2015, 2016 ir 2017 metais buvo registruotas trijų šilčiausių metų rekordas“, paskelbė Pasaulio meteorologijos organizacija (WMO).

Nors 2016 metai buvo šilčiausi dėl „El Nino“ reiškinio, o 2017 metai buvo šilčiausi metai iš tų, per kuriuos šis reiškinys nepasireiškė.

„Ilgalaikės temperatūros tendencijos yra daug svarbesnės nei atskirų metų vertinimas, o šios tendencijos yra kylančios“, – sakoma WMO generalinio sekretoriaus Petterio Taalas (Peterio Talo) pareiškime.

XXI amžius yra visų laikų šilčiausias laikotarpis. Per jį užregistruota 17 iš 18 šilčiausių metų per matavimo istoriją.

„Atšilimo lygis per pastaruosius trejus metus buvo išskirtinis“, - pridūrė P. Taalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

NAUJŲ ŽEMĖS AŠIES JUDĖJIMŲ ATRADĖJAS Romualdas Zubinas

Konstatuoti mažai! Reikia pažinti - kodėl ir kas Žemėje vyksta?! Jau prieš 10 metų Kaunietis ROMUALDAS ZUBINAS mokslininkams buvo pranešęs - SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA YRA ĮMINTI SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ŠALTINIAI! JUOSE ATRASTOS INFORMACIJOS DĖKA YRA ATRASTAS TREČIASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIS JUDĖJIMAS, KURIS TEIGIA - ŽEMĖ NE TIKTAI SUKASI APIE SAVO AŠĮ IR SKRIEJA APIE SAULĘ BET IR PASTOVIAI VERČIASI PER SAVO AŠIGALIUS !!! ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITA ĮVYKSTA KAS 3000 METŲ!!! Todėl pastoviai Žemėje ir klimatas kinta! Kaip jis kinta? Reikia skaityti Romualdo Zubino knygas : "Perkūnas", "Per praeitį į ateitį", "Pažadinta praeitis", "Praregėjimas", "Praeitis ir Ateitis".

Kaunas valdo

:(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS