Veisiejų regioniniame parke aptikta lokio pėdsakų | KaunoDiena.lt

VEISIEJŲ REGIONINIAME PARKE APTIKTA LOKIO PĖDSAKŲ

  • 3

Lazdijų rajone, Veisiejų regioniniame parke, aptikta rudojo lokio pėdsakų.

Pėdsakus šalia savo namų aptiko Barčių kaimo gyventojas. Turintis nemažą medžiotojo stažą ir besidomintis gyvūnais vyras suprato, kad tai rudojo lokio pėdsakai ir pranešė parko direkcijai.

Anot aplinkosaugininkų, į Lietuvą lokiai užklysta iš Latvijos ar Baltarusijos. Pernai gegužę rudasis lokys pastebėtas Trakų rajone.

Anksčiau lokiai gyveno ir Lietuvoje, bet didėjant gyventojų tankumui ir vystantis gyvulininkystei, lokius imta persekioti kaip plėšrūnus, darančius žalą naminiams gyvuliams. Tai viena iš priežasčių, dėl kurių jų ėmė mažėti. Be to, daug lokių išnaikinta dėl miškų kirtimo XVII–XVIII amžiais.

XIX amžiaus antroje pusėje lokių liko tik miškingose vietovėse. Lietuvos gamtininkas Tadas Ivanauskas nurodo, kad paskutinis lokys Lietuvoje nušautas 1883 metais Musteikos kaime, Varėnos rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mėnulio mėgėjui

gali džiaugtis-greit Klaipėdos Atgimimo aikštėje bus iškasta duobė ir į ją įsabačintas metalinis mėnulis.Galėsi išėjes iš psixuškės ten linksmintis:vaikščioti, sėdėti ir nuolat įsiversti stačia galva į tą nesamonę

Mėmelis t.y. mėnulis

Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą tvirtovę, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai....

Medžiotojai Lietuvoje

Nepaliks gyvo. Gal ir strėlėmis užbadys,nepraleis progos nukankinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS