4 neįtikėtini išmaniųjų priedai: nuo projektoriaus iki raktų seklio | KaunoDiena.lt

4 NEĮTIKĖTINI IŠMANIŲJŲ PRIEDAI: NUO PROJEKTORIAUS IKI RAKTŲ SEKLIO

  • 0

Išmanieji daugeliui jau pakeitė tokius įrenginius kaip fotoaparatas, laikrodis ar muzikos grotuvas. Tačiau telefonus susiejus su neįtikėtinais priedais, jie gali tapti dar išmanesni ir transformuotis į kopijavimo aparatą, kompiuterį ar raktų seklį.

Jūsų dėmesiui – eksperto Arnoldo Lukošiaus rekomenduojami telefonų priedai, praversiantys tiek dirbant, tiek pramogaujant.

1. Dingo raktai? Jiems galima paskambinti

Vėluojate ir vėl nerandate raktų? Vis pametamų daiktų problemai sprendimas yra – tai pakabukai sekliai (angl. Tracker). Šiuose įrenginiuose yra integruota „GPS“ sistema, todėl juos prisegus prie raktų ryšulio ir susiejus su išmaniuoju – pakabuko buvimo vietą galima patikrinti tiesiog telefono ekrane.

Be to, kai kurie pakabukai skleidžia ir garsinį signalą. Tai reiškia, kad pamestiems raktams galima paskambinti arba atvirkščiai – paspaudus reikiamą įrenginio mygtuką, skambėti pradės pradingęs išmanusis. Kai kurie pakabukai sekliai gali skleisti ne tik garsą, bet ir šviesą, todėl raktus yra lengva surasti net tamsoje.

2. Kišenėje telpantis kino ekranas

Mėgstantiems žiūrėti filmus ar žaisti kompiuterinius žaidimus – sudėtinga namų kino sistema nebūtina. Užteks išmaniojo ir jam skirto nešiojamo projektoriaus. Jį prijungus prie mobiliojo telefono, tereikės surasti sieną, į kurią būtų galima nukreipti vaizdą, transliuojamą tiesiai iš išmaniojo.

Nešiojamų mini projektorių yra įvairių, jie skiriasi savo svoriu, apšviečiamo ploto dydžiu ir veikimo principu. Vieni veikia su jiems skirta programėle, kiti – bevieliu „Wi-Fi“ arba „Bluetooth“ ryšiu, treti – prijungti prie išmaniojo laidu.

3. Dirbti telefonu – dar patogiau

Turint reikalingas programėles, išmanusis gali lengvai pakeisti kompiuterį: telefonu galima atsakyti į elektroninius laiškus, redaguoti dokumentus arba net kurti prezentacijas. Tačiau tokie darbai gali būti atliekami dar patogiau – naudojantis nešiojama klaviatūra.

Bevieliu „Bluetooth“ ryšiu veikiančios klaviatūros ypač praverčia keliaujant, nes užima nedaug vietos ir yra lengvos. Šių įrenginių pasiūla įvairi: galima rinktis nuo sulankstomos į kelias dalis plastikinės iki suvyniojamos į ritinėlį silikoninės.

4. Išmanus konspektavimas

Nors šiais laikais daugelis leidinių turi ir elektronines versijas, kai kuri informacija vis dar yra užfiksuota tik spausdintų knygų puslapiuose. Prireikus tokių tekstų kopijų, jų perrašinėti ar skenuoti nebereikia – tam buvo sukurtas elektroninis žymeklis (angl. Digital Marker).

Naudotis žymekliu paprasta – jį tereikia susieti su išmaniuoju ir atsisiųsti būtent jam skirtą programėlę. Įjungus aplikaciją, kiekviena šiuo prietaisu pažymėta spausdinto teksto dalis akimirksniu atsiras elektroniniame dokumente telefone.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS