5 programėlės besimokantiems ar norintiems atnaujinti žinias | KaunoDiena.lt

5 PROGRAMĖLĖS BESIMOKANTIEMS AR NORINTIEMS ATNAUJINTI ŽINIAS

  • 0

Išmanieji telefonai tapo neatsiejama ne tik jaunuolių, po vasaros atostogų neseniai sugrįžusių į mokyklos suolą, bet ir kiekvieno mūsų gyvenimo dalimi.

Be jau kasdienybe tapusių telefono funkcijų, verta prisiminti ir edukacines galimybes, kurios atsivėrė nušvitus išmaniųjų telefonų erai.

Prasidėjus naujiems mokslo metams, „Huawei“ ekspertai pranešime žiniasklaidai dalinasi 5 nemokamomis programėlėmis, kurios ne tik pravers mokykloje ar universitete, bet ir padės atnaujinti anksčiau įgytas žinias arba išmokti šį tą nauja. 

„Tūkstantmečio vaikai“ – norintiems pasitikrinti žinias

Nuo 2008 metų visos Lietuvos pamėgti „Tūkstantmečio vaikai“ yra pasiekiami ir kiekvienam, turinčiam išmanųjį telefoną. Jaunesnieji laidos gerbėjai gali pasitikrinti žinias savo amžiaus kategorijoje, o 12-okų klausimai gali tapti rimtu iššūkiu net ir tiems, kurie mokyklą yra baigę jau seniai. Programėlė siūlo dviejų tipų žaidimą. Tuo metu, kai laida nėra rodoma eteryje, vartotojas gali savo žinias tikrinti spręsdamas praėjusių sezonų klausimus. Kai laida yra rodoma, galima savo žinias palyginti su studijoje esančių dalyvių išmone – klausimus spręsti kartu su jais realiu laiku. Geriausius rezultatus pasiekę žaidėjai apdovanojami prizais. Programėlėje taip pat yra įdiegta galimybė savo pasiekimais pasidalinti socialiniuose tinkluose.

(play.google.com nuotr.)

„Prieš egzaminą“ – ne tik ruošiantis egzaminams

Leidyklos „Šviesa“ sukurta programėlė – patogus būdas ruoštis brandos egzaminams, tačiau tinka ir norintiems pasitikrinti bendras lietuvių kalbos, istorijos, matematikos, biologijos, geografijos ar anglų kalbos žinias. Programėlėje galima rasti ankstesnių brandos egzaminų užduotis ir papildomus klausimus. Be to, „Prieš egzaminą“ ne tik leidžia pasitikrinti pasiruošimo brandos egzaminams lygį, bet ir pateikia detalius uždavinių sprendimo rezultatus. Programėlėje įdiegta stebėjimo sistema taip pat leidžia pamatyti silpnąsias vietas ir stebėti pasiekimų progresą.

„Photomath“ – bijantiems matematikos

Programėlė, kuri leidžia nufotografavus matematikos uždavinį pamatyti detalų jo sprendimą. Uždavinys nebūtinai turi būti spausdintas, nes programos algoritmai atpažįsta ir įskaitomai ranka rašytus uždavinius ar lygtis. Nors gali susidaryti įspūdis, kad programa yra skirta tingesniems mokiniams, kurie nori greičiau paruošti matematikos namų darbus, pagrindinis programos privalumas yra detalus kiekvieno sprendimo žingsnio paaiškinimas. „Photomath“ gali tapti kišeniniu korepetitoriumi, kuris padės suprasti sunkiai įkandamas lygtis, arba atgaivinti  primirštas žinias tiems, kurie jau seniai nebesėdi mokyklos suole.

„Duolingo“ – besimokantiems kalbų

Programėlė, kuri mokantiems vieną kalbą, suteikia galimybę žaismingai mokytis kitos. Nuo anglų iki esperanto, nuo vokiečių iki turkų kalbos, „Duolingo“ siūlo trumpas pamokėles, kurias atlikus, skiriami taškai, ir tokiu būdu stebima pažanga. Pradedant nuo kalbos pagrindų, vėliau pereinama prie sudėtingesnių užduočių. Taip pat yra galimybė su draugais pasilyginti savo žinias su draugais. Programėlė pravers ir pradedantiesiems, ir šiek tiek pažengusiems, tačiau naudojantis svarbu bent minimaliai mokėti anglų kalbą.

„Coursera: Online courses“ – popamokinei veiklai

Mokiniai, besidomintys dalykais, kurių nėra pamokų tvarkaraštyje, dažnai turi ieškoti papildomų, neretai brangių popamokinių būrelių. Studentai, studijuojantys chemiją, taip pat negali tikėtis kurso apie vokiečių poeziją, o dirbant programuotoju mažiau tikėtina susidurti su filosofija. Būtent žmonėms, besidomintiems su tiesiogine veikla nesusijusiomis disciplinomis, sukurta programėlė „Coursera“. Ji suteikia galimybę išbandyti nemokamus nuotolinius skirtingų sričių kursus. Programėlėje pateikiamos geriausių pasaulio universitetų dėstytojų (pavyzdžiui, Oksfordo ar Sorbonos profesorių) paskaitos video formatu ir  užduotys, kurios leidžia patikrinti klausant įgytas žinias.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS