Apklausa: socialiniai tinklai JAV vis labiau tampa naujienų šaltiniu | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: SOCIALINIAI TINKLAI JAV VIS LABIAU TAMPA NAUJIENŲ ŠALTINIU

  • 1

Socialiniai tinklai Jungtinėse Valstijose šiemet dar labiau sustiprino savo, kaip naujienų šaltinio, pozicijas, parodė šią savaitę paskelti apklausos rezultatai, rodantys, kad tradicinė žiniasklaida susidurs su naujomis problemomis.

„Pew“ tyrimų centro ataskaitoje nurodoma, kad 67 proc. suaugusių žmonių Amerikoje šiais metais bent dalį naujienų sužinojo iš socialinių tinklų, o 20 proc. tai darė dažnai.

Palyginimui, pernai dalį naujienų iš socialinių tinklų sužinančių amerikiečių dalis siekė 62 proc.

Tokie skaičiai atspindi augančią socialinių tinklų svarbą skleidžiant informaciją. Verta apminėti, kad didžiausias padidėjimas užfiksuotas tarp vyresnių ir mažiau išsilavinusių nebaltaodžių žmonių.

Be to, pirmą kartą per „Pew“ atliekamų apklausų istoriją daugiau nei pusė vyresnių nei 50 proc. amerikiečių sakė, kad naujienas sužino socialiniuose tinkluose, o tai yra 10 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

Taip pat pažymima, kad mažėja atotrūkis tarp televizijos ir socialinių tinklų pranešant naujienas.

Rugpjūtį 43 proc. amerikiečių sakė dažnai naujienas sužinantys internete, palyginti su 50 proc. žmonių, kurie yra ištikimi televizinių naujienų žiūrėtojai. Praėjusių metų pradžioje šis skirtumas buvo 19 proc. arba daugiau nei dvigubai didesnis.

Feisbukas išlieka svarbiausias socialinis tinklas, kaip naujienų šaltinis, dėl jo didžiulės vartotojų bazės. „Pew“ duomenimis, maždaug du trečdaliai naudojasi feisbuku.

„Ne tik daugiau amerikiečių naudojasi socialiniais tinklais, bet ir išaugo dalis tų, kurie sužino naujienų per daugybę socialinių tinklų“, – pažymima ataskaitoje.

Apklausa buvo atlikta 8-21 d. d. Joje dalyvavo 4971 žmogus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Realybė

JAV yra melo ir prapogandos skleidėja. Tai mankurtų kaifo šaltinis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS