Ar „iPhone XR“ yra vertas jūsų dėmesio? | KaunoDiena.lt

AR „IPHONE XR“ YRA VERTAS JŪSŲ DĖMESIO?

  • 2

Ko gero, pirmą kartą per visą istoriją mažasis „iPhone“ flagmanų brolis susilaukė tiek daug dėmesio.

Ir ko gero pelnytai, nes „iPhone XR“ turi išties daug išskirtinių savybių, jei lygintume su geriausiais savo klasėje „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“. Svarbu ir tai, kad būtent „XR“ kainuoja mažiausiai iš naujosios trijulės. Tad kuo šie įrenginiai skiriasi?

Didelis, bet mažesnės raiškos ekranas

Bene didžiausias skirtumas tarp „iPhone Xs“ ir „XR“ yra ekranas: „iPhone Xs“ turi 5.8 colių dydžio 2436 x 1125 raiškos „OLED“ ekraną su „3D Touch“ tuo tarpu „iPhone XR“ turi didesnį, 6.1 colio LCD ekraną, kuris yra žemesnės 1792 x 828 raiškos ir neturi „3D Touch“ funkcijos.

„Paprastas vartotojas didelio skirtumo tikrai nepastebės. „iPhone XR“ turi „Retina“ ekraną, o LCD panelės, kurias naudoja „Apple“, yra vienos geriausių pasaulyje. „3D Touch“ taip pat niekada nebuvo labai populiari technologija ir ją „Apple“ šiame telefone pakeitė įprastu ilgu paspaudimu“, – pasakojo „Apple Shop“ vadovas Audrius Snetkovas. Taigi, „iPhone XR“ ekranas iš tiesų yra kiek didesnis ir mažesnės raiškos, bet tai pastebima tik patiems jautriausiems išmaniųjų naudotojams.

Šiuolaikiškas dizainas ir milžiniškas spalvų pasirinkimas

„iPhone XR“ savo dizainu skiriasi nuo kitų dviejų naujų „iPhone“ sąlyginai daug: „iPhone XR“ turi 5 proc. didesnį ekraną, yra 10 proc. sunkesnis, šiek tiek ilgesnis, platesnis bei storesnis.

Dar vienas nedidelis skirtumas – „iPhone XR“ yra šiek tiek mažiau atsparus vandeniui ir turi IP67 reitingą vietoje IP68. Tiesa, specialistas pataria „iPhone XR“ dėl to nenurašyti: „Jeigu norite išties spalvingo, išsiskiriančio telefono, „Apple“ pirmą kartą mus tikrai nustebino tokia gausa: „iPhone XR“ galite pasirinkti iš net 6 ryškių ir nuostabiai atrodančių spalvų.“

Visi nauji „iPhone“ veiks tobulai

„iPhone XR“, „Xs“ ir „Xs Max“ turi naują „Apple A12 Bionic“ procesorių. Brangesni modeliai gavo po 4GB RAM, o „XR“ turi 3GB. Ekspertas siūlo to nesureikšminti: „3GB operatyviosios atminties turi ir senesnį procesorių naudojantis „iPhone X“, kuris vis dar veikia nuostabiai. O „iPhone XR“ turi ir naujesnį procesorių. Taigi, skirtumą pajaus tik tie, kas mėgsta naudoti labai daug programėlių vienu metu.“

Viena kamera vietoje dviejų

„iPhone Xs“ ir „Xs Max“ turi dvi kameras – antroji skirta portretinėms nuotraukoms ir priartinimui. „iPhone XR“ turi tik vieną kamerą, tačiau ji yra tokia pati, kaip ir pagrindinės kitų dviejų naujųjų flagmanų kameros. „Tai reiškia, kad prarandate tik galimybę optiškai priartinti vaizdą 2 kartus, kitais atvejais patirtis fotografuojant bus tokia pat gera“, – teigė A. Snetkovas. O kaipgi portretinės nuotraukos? Antroji kamera tam net nėra būtina ir „Apple“ šią problemą sprendžia savo išmania programine įranga.

Pigiausio „iPhone“ baterija tarnauja ilgiausiai

Naujasis „iPhone XR“ turi 2942 mAh bateriją vietoje 2658 mAh, kurią turi „iPhone Xs“. Tačiau savo baterijos tarnavimo laiku „XR“ lenkia ir didįjį „Xs Max“, nes „iPhone XR“ turi mažesnės raiškos ekraną. „Baterijos tarnavimo laikui įtakos turi ne tik pačios baterijos dydis, bet ir daugelis kitų komponentų. „iPhone XR“ ekranas yra itin taupus, todėl jis ir turi baterijos pranašumą“, – pridėjo ekspertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O kam reikia

Tiek kainuojančio telefo žadintuvas: Atsargiai švelniai patraukia antklodę, lėtai patempia žemyn kelnaites, ir švelniai švelniai lupytėmis ima masažuot galiuką. Čia tai suprasčiau jo vertę.

D

Nepirksiu neturiu pinigu, todel ifonas sudas Androidas geresnis nes pinigu maziau kainuoja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS