Ar robotai turės vaizduotę? | KaunoDiena.lt

AR ROBOTAI TURĖS VAIZDUOTĘ?

Įvairioms organizacijoms ir mokslininkams telkiant vis daugiau pastangų dirbtinio intelekto tobulinimui, kilo prielaida, kad dirbtinis intelektas neveikia be vaizduotės. Kembridže vykusioje konferencijoje dalyvavęs filosofas Kristupas Sabolius pasakoja apie konferencijoje vykusias diskusijas bei vaizduotės tyrimus.

„Viskas vyko Kembridže ir šį renginį organizavo dvi galingos institucijos: „DeepMind“, startuolis, pasaulyje garsėjantis dirbtinio intelekto tyrimais, ir Kembridžo Jėzaus koledžas (Jesus College) bei vienas iš jo vadovų, garsus rašytojas, humanitaras Jonathanas Cornwellas. Jis su „DeepMind“ įkūrėju Demisu Hassabisu nusprendė surengti koliokviumą, į kurį sutrauktų apie 70  garsiausių „DeepMind“ atstovų, užsiimančių dirbtinio intelekto ir vaizduotės tyrimais, bei įvairiausių sričių humanitarų, kognityvinių mokslų, socialinių mokslų atstovų, neuromokslininkų, psichologų, antropologų, filosofų“, – pasakoja K. Sabolius.

Filosofo teigimu, kvietimą į konferenciją jis gavo dėl 15 metų atliekamų vaizduotės tyrimų.

Konferencijos organizatorių tikslas buvo pradėti pokalbį, nes prielaida yra tokia, kad dirbtinis intelektas, anot „DeepMind“ specialistų, neveikia be vaizduotės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS