B. Gatesas teigia, kad sėkmė nėra pinigai – kas iš tiesų? | KaunoDiena.lt

B. GATESAS TEIGIA, KAD SĖKMĖ NĖRA PINIGAI – KAS IŠ TIESŲ?

  • 2

Visi nori būti sėkmingais. Tačiau kada žinosite, kad jau pasiekėte sėkmę? Kai apie jus rašys žurnalai? O galbūt, kai sąskaitoje turėsite ženklią sumą pinigų? Billas Gatesas ir Warrenas Buffettas pateikia visai kitokį sėkmės apibrėžimą ir tai neturi nieko bendro su pinigais – tai turėtų įsidėmėti visi jauni žmonės.

Jauni žmonės dažnai labai geidžia pinigų ir jų vaikosi. Tačiau augant ir plečiantis jų asmenybėms jie suvokia, kad pinigai tikrai nėra viskas, ko jie nori ir geidžia. Labiausiai jie nori pasiekti sėkmę, tačiau iš šios formulės pašalinus pinigus ją būtų sunku išmatuoti. Billas Gatesas pripažino, kad šiandien sėkmę supranta visai kitaip nei tada, kai buvo jaunas.

Gatesas pripažino, kad dabar jam artimesnė Warreno Buffetto sugalvota sėkmės sąvoką. Pasak Buffetto, gali save laikyti sėkmingu, jei „žmonės, kurie tau rūpi, tave myli“. Gatesas dabar mano, kad tai yra pats geriausias apibrėžimas, kuris aprėpia ne tik asmeninį, bet ir profesinį gyvenimą.

Lengva nuspręsti, kad žmogus yra sėkmingas pagal jo turtus. Tačiau tokia perspektyva yra labai tolima ir neasmeniška. Juk kiekvienas žmogus yra skirtingas, užsiima skirtinga veikla ir sėkmės ieško savo keliais. Pinigų kiekis sąskaitoje negali nusakyti kiekvieno žmogaus situacijos. Tuo tarpu šeimos nariai ir tie, kurie dirba kartu, šį paveikslą mato iš arčiau. Dažnai nuo žmogaus sėkmės priklauso daugybės kitų žmonių padėti, įskaitant darbuotojus, verslo partnerius ir šeimą. Jei jie nuoširdžiai tave mėgsta, tu iš esmės gali save laikyti sėkmingu.

Tačiau Gatesas taip manė ne visada. Anksčiau jis savo sėkmę matavo pagal sau išsikeltus tikslus. Anksčiau jis siekė, kad „Microsoft“ kompiuterius paverstų tikrai asmeniniais, labai efektyviais, patogiais ir maloniais naudoti. Jis kasmet savęs klausdavo, ar per metus pavyko priartėti prie šio tikslo. Tačiau dabar Gatesas suvokia, kad šis tikslas niekada nebus pasiektas, nes kompiuterius ir operacines sistemas galima tobulinti visą amžinybę. Vietoje to Gatesas nori, kad visi „Microsoft“ darbuotojai įvertintų jo indėlį ir jį gerbtų taip, kaip jis gerbia juos.

Warrenas Buffettas, beje, prie šios sąvokos taip pat priėjo ne iš karto. Kadaise jis buvo žinomas kaip atšiaurus investavimo liūtas, kuris nemėgsta labdaros ir perdėtai taupo pinigus. Taupymas, žinoma, nėra būtinai tik blogas bruožas, tačiau Buffettui buvo sunku atsisveikinti su pinigais net mokant atlyginimus. Dabar Buffettas yra filantropas ir labai gerbiamas investavimo rinkos veteranas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Safyras

Skaičiavimo technika labai pažengė į priekį, tačiau visapusiškam išsilavinimui reikia skaityti knygas, nes juose ne tik sukaupti išminties lobiai, bet dažnai yra paguoda nuo didelio tempo. Reikia vaikščioti į kino teatrus, spektaklius, nes balerinos grožis ne tik figūroje atsispindi, bet ir spektaklio pastatyme. Dabar dažnai yra pervertinami kompiuterių galia, užmirštant, jog galima padaryti ir programavimo klaidų, gali būti ir techniniai gedimai, neskaitant įsilaužimų į sistemas. Todėl vaikystėje perskaitytos Žiulio Verno knygos duoda daugiau naudos, nei pamokslai žiniasklaidoje ar visokiausi realybės šou. Apie indėnus taip pat yra sukurta labai daug gerų knygų ir kino filmų. Todėl noras tapti pasaulio valdovais tik juokina pasaulį, nes tik pasakose egzistuoja burtininkai ir raganos, o gyvenime realūs žmonės gadina kitiems sveikatą savo dideliu noru būti pripažintam.Būti kino režisieriumi ir duoti tik pinigus kino filmui, tai skirtingi dalykai..

Tikra tiesa

SVARBU KAD GERAI STOVĖTŲ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS