„Discovery“ tiesiogiai transliuos tūkstantmečių senumo sarkofago atvėrimą | KaunoDiena.lt

„DISCOVERY“ TIESIOGIAI TRANSLIUOS TŪKSTANTMEČIŲ SENUMO SARKOFAGO ATVĖRIMĄ

  • 0

Amerikiečių stotis „Discovery“ tiesiogiai transliuos tūkstantmečių senumo egiptietiško sarkofago atidarymą.

Per dviejų valandų specialią laidą sekmadienio vakarą bus atvertas 3 tūkst. metų mumijos karstas. Mokslininkai spėja, kad jame yra kilmingo egiptiečio palaikai.

Kapavietė praėjusių metų vasarį rasta prie Minjos miesto, esančio prie Nilo į pietus nuo Kairo. Tada archeologai aptiko 40 mumijų.

Stoties atstovas agentūrai AFP sakė, kad šis projektas vykdomas bendradarbiaujant su Egipto senienų ministerija. Laidoje dalyvaus ir žinomas archeologas bei buvęs senienų ministras Sahis Hawassas. Ar „Discovery“ sumokėjo Egipto vyriausybei už laidą, atstovas neatskleidė.

Ši laida gali paskatinti žmones domėtis senienomis, sakė anonime norėjusi likti Egipto archeologė. Jei laida pavyks, tai esą gali būti ir šansas turizmui.

Egiptas, skelbdamas apie archeologinius atradimus, mėgina atgaivinti turizmą, kuris nuo protestų prieš tuometinį diktatorių Hosnį Mubaraką 2011-aisiais patyrė nuostolių. Vyriausybės duomenimis, sektorius pamažu atsigauna. 2017-aisiais šalį aplankė 8,3 mln. turistų. Palyginimui: 2010-aisiais Egiptas sulaukė 14,7 mln. lankytojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS