Fantastiška kelionė: kaip atrodytų peizažai atskridus į kitas planetas? | KaunoDiena.lt

FANTASTIŠKA KELIONĖ: KAIP ATRODYTŲ PEIZAŽAI ATSKRIDUS Į KITAS PLANETAS?

  • 0

Nesvarbu, ar tai būtų didžiulis ugnikalnio krateris Merkurijuje, ar dulkėta Krimsono lyguma Marse, o gal svajingi Saturno žiedai – mūsų Saulės sistema yra nuostabi vieta, kupina gamtos stebuklų.

Vis dėlto šio grožio nebūtų be centre mirgančios žvaigždės, todėl kviečiame pasižiūrėti, kaip atrodytų mūsų Saulė iš kiekvienos planetos. Tai padaryti leidžia dailininkas bei iliustratorius Ronas Milleris, kuris praleido daugiau nei 40 metų studijuodamas ir piešdamas giliausius kosmoso kampelius.

Dabar jis sukūrė seriją iliustracijų, kuriose vaizduoja visų Žemės „kaimynių“ kraštovaizdį, apšviestą Saulės šviesa: „Aš ne tik skyriau didžiulį dėmesį tam, kad Saulės ir planetų perspektyva kuo labiau atitiktų realybę, bet ir gilinausi į kiekvieno dangaus kūno kraštovaizdžio ypatumus“, – sakė R. Milleris.

Nepaisant to, kad Plutonas yra už 7,5 mlrd. kilometrų nuo Žemės, Saulės čia vis dar atrodo gana ryški: „Stovėdami Plutone atsidurtume nuolatinėje prietemoje, tačiau pati Saulė danguje vis dar būtų labai šviesus objektas“.

Saulės ryškumas yra lygus santykiniam atstumui nuo jos, pakeltam kvadratu. Tai reiškia, kad Saulės ryškumas sumažėja drastiškai nuo jos vos šiek tiek nutolus.

(½)² = ¼

Faktas, kad Plutone mūsų žvaigždė yra vis dar tokia ryški puikiai, parodo, koks galingas šis dangaus kūnas iš tikrųjų yra.

Merkurijus, kuris yra už 58 mln. kilometrų nuo Saulės 

Venera, kuri yra už 108 mln. kilometrų nuo Saulės

Žemė, kuri yra už 150 mln. kilometrų nuo Saulės

Marsas, kuris yra už 228 mln. kilometrų nuo Saulės

Jupiteris, kuris yra už 779 mln. kilometrų nuo Saulės

Saturnas, kuris yra už 1,43 mlrd. kilometrų nuo Saulės

Uranas, kuris yra už 2,88 mlrd. kilometrų nuo Saulės

Neptūnas, kuris yra už 4,5 mlrd. kilometrų nuo Saulės

Plutonas, kuris yra už 5,91 mlrd. kilometrų nuo Saulės

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS