„GameOn“ metu apdovanoti geriausi Lietuvos žaidimai | KaunoDiena.lt

„GAMEON“ METU APDOVANOTI GERIAUSI LIETUVOS ŽAIDIMAI

  • 0

Savaitgalį vykusiame žaidimų kultūros renginyje „GameOn“ paskelbti geriausi Lietuvos žaidimai ir apdovanoti jų kūrėjai. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos (LŽKA) organizuojami „LT Game Awards“ įvyko ketvirtąjį kartą.

Renginio metu buvo apdovanoti žaidimai šešiose kategorijose bei įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai. Apdovanojimai skirti paminėti išskirtinį profesionalumą, inovacijas ir aukščiausius pasiekimus vaizdo žaidimų kūrimo industrijoje Lietuvoje.

Geriausio „Game Jam“ žaidimo nominacija yra skirta „Game Jam“ dalyviams, kurie sukūrė žaidimus vos per vieną savaitgalį. Apdovanojimas buvo įteiktas Matui Kutkai ir Thomui Tumosai už sukurtą virtualios realybės žaidimą „Binge Runner“. Geriausio meninio stiliaus apdovanojimas atiteko Urtčiui Šulinskui ir Marijai Smirnovaitei už iliustracijomis turtingą stalo žaidimą „Story Chest“ (liet. „Pasakų Skrynelė“). Geriausio žaidimo asmeniniam kompiuteriui apdovanojimą pelnė „Applava“ už spalvingą ir nuotykių gausų žaidimą – „Blazing Beaks“.

Metų žaidimo titulu vainikuotas „Nordcurrent“ įtampos ir paslapčių kupinas detektyvinis žaidimas „Murder in the Alps“, šių metų ceremonijoje pelnęs dar du apdovanojimus – geriausią garso dizainą bei geriausią žaidimą išmaniesiems įrenginiams. Specialusis apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai buvo skirtas Renaldui Ziomai už įkvėpimą, skatinimą kurti ir ilgametį indėlį į Lietuvos žaidimų industriją. Šiuo metu R. Zioma dirba su dirbtiniu intelektu ir automatinio mokymuosi (angl. machine learning) pritaikymu žaidimų kūrime ir testavime „UNITY“ žaidimų kūrimo variklyje.

Į šių metų apdovanojimus pretendavo iš viso 22 žaidimai ir pagal kategorijas atrinkti nominantai, o „LT Game Awards“ komisija išrinko laureatus. 

Geriausias „Game Jam“ žaidimas – „Binge Runner“ (Matus Kutka ir Thomas Tumosa).

Geriausias garso dizainas – „Murder in the Alps“ (Norducrrent).

Geriausias meninis stilius – stalo žaidimas „Story Chest“ (liet. „Pasakų Skrynelė“), kūrėjai  – Urtis Šulinskas ir Marija Smirnovaitė.

Geriausias žaidimas asmeniniam kompiuteriui  (PC) – „Blazing beaks“ (Applava).

Geriausias žaidimas išmaniesiems įrenginiams – „Murder in the Alps“ (Nordcurrent).

Metų žaidimas – „Murder in the Alps“ (Nordcurrent).

Apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai skirtas Renaldui Ziomai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS