Garsusis fizikas S. Hawkingas Honkonge pasirodė kaip holograma | KaunoDiena.lt

GARSUSIS FIZIKAS S. HAWKINGAS HONKONGE PASIRODĖ KAIP HOLOGRAMA

  • 0

Garsusis fizikas Stephenas Hawkingas (Stivenas Hokingas) per hologramą kreipėsi į Honkongo publiką ir taip pademonstravo didėjančią šios technologijos, jau žengiančios į politiką, pramogų ir verslo pasaulį, svarbą.

Britų mokslininkas penktadienį pasirodė prieš kelis šimtus žiūrovų, kurie plojo ir fotografavo telefonais, kol jis pasakojo apie savo karjerą ir atsakinėjo į klausimus apie gyvybės kitose planetose galimybę, technologijų naudojimą švietimo srityje ir „Brexit“ poveikį Didžiajai Britanijai.

75-erių mokslininkas sakė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) išrinkimas tebuvo vienas iš daugelio „dešiniojo sparno pergalių“, kurios gali turėti liūdnų pasekmių mokslo inovacijų ir atradimų ateičiai.

„Stebėdami Brexit ir Trumpą ... matome pasaulinį sukilimą prieš ekspertus“, - sakė jis, pirmąkart nuo 2006-ųjų pasirodęs Honkonge.

Poslinkis į dešinę įvyko tokiu metu, kai pasaulis grumiasi su įvairiomis ekologinėmis krizėmis, nuo pasaulinio atšilimo iki miškų kirtimo, sakė S.Hawkingas.

„Šių problemų sprendimus atrasti padės mokslas ir technologijos“, - pridūrė jis.

S.Hawkingas serga amiotrofine lateraline skleroze (ALS) – nervų degeneracine liga, kuri atakuoja valingus judesius valdančius nervus, tad jis yra paralyžiuotas ir bendrauja tik per kompiuterinį kalbos sintezatorių.

Renginį surengė Kinijos žaidimų bendrovė „NetDragon Websoft“ drauge su „ARHT Media“, kuriančia skaitmenines garsenybių hologramas, įskaitant dvasinio guru Deepako Chopros (Dipako Čopros), motyvacinių kalbų pranešėjo Tony Robbinso (Tonio Robinso) ir nužudyto reperio „The Notorious B.I.G.“.

Technologija, leidžianti žmonėms pasirodyti ir bendrauti su auditorijomis keliose skirtingose vietose vienu metu, šiuo metu itin populiarėja.

Prancūzijos kraštutinių kairiųjų kandidatas Jeanas-Lucas Melenchonas (Žanas Liukas Melanšonas) kaip holograma praeitą mėnesį pasirodė rėmėjams – ši technologija pirmąkart panaudota Prancūzijos prezidento kampanijoje.

GALERIJA

  • Garsusis fizikas S. Hawkingas Honkonge pasirodė kaip holograma
  • Garsusis fizikas S. Hawkingas Honkonge pasirodė kaip holograma
  • Garsusis fizikas S. Hawkingas Honkonge pasirodė kaip holograma
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS