„Google“ bus skiriama rekordinio dydžio bauda | KaunoDiena.lt

„GOOGLE“ BUS SKIRIAMA REKORDINIO DYDŽIO BAUDA

  • 0

„Google“ skiriama rekordinė Europos Sąjungos bauda už „Android“ išmaniųjų telefonų sistemos naudojimą neteisėtam paieškų padidinimui. Šis sprendimas gali pakurstyti naujus nesutarimus tarp Briuselio ir Vašingtono.

ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager ketina paskelbti apie 4,3 mlrd. eurų (5 mlrd. JAV dolerių) baudą Jungtinių Valstijų technologijų milžinei, praneša „Bloomberg News“.

Tikimasi, kad komisarė taip pat lieps „Google“ atlikti didelius „Android“ pakeitimus. „Android“ naudoja maždaug 80 proc. telefonų Europoje.

Ilgai lauktas sprendimas priimamas augant nerimui dėl transatlantinio prekybos karo ir JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo įvesti tarifus Europos plieno ir aliuminio eksportui.

2016 metais ES nurodė „Apple“ sumokėti Airijai 13 mlrd. eurų mokesčių, kurių išmaniųjų telefonų gamintoja išvengė susitarusi dėl mokesčių su Dublinu.

Sprendimas dėl „Google“ priimamas likus vos savaitei iki Europos Komisijos vadovo Jean`o-Claude`o Junckerio vizito Jungtinėse Valstijose, kur jo laukia svarbios derybos su D. Trumpu dėl tarifų ir kitų klausimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS