Išmanieji telefonai atšalus orams: ką daryti, kad jų nesugadintume? | KaunoDiena.lt

IŠMANIEJI TELEFONAI ATŠALUS ORAMS: KĄ DARYTI, KAD JŲ NESUGADINTUME?

Kaip apsaugoti išmanųjį telefoną nuo šalčio?

„Bitės“ ekspertas Egidijus Adomkaitis pabrėžia, kad svarbiausias aspektas, žinoma, yra temperatūra – prie žemesnės temperatūros užšąla telefono detalės, baterija pradeda veikti prasčiau, ekranas prasčiau reaguoja.

Kiekvienas gamintojas vartojimo gide yra nurodęs, kokia temperatūra telefonui yra ribinė, tačiau, tradiciškai tai būna apie 5–10 laipsnių šalčio, o jei šaltis didesnis – telefono trikdžiai labiau tikėtini.

Kai žiemą lauke spaudžia šalčiai, ekspertas pataria telefonus laikyti kuo arčiau savęs, prie kūno, kišėnėje. Geriau vengti laikyti rankinuke ar kuprinėje – tada šaltis gali labiau pakenkti jūsų įrenginiui. Tiesa, viena išeičių – telefono dėklas.

„Dėklas yra labai geras prendimas. <...> Pastebime, kad žiemą vartotojai dažniau išmeta iš rankų savo telefonus. <...> Žiemą esame su pirštinėmis, telefonas slysta, tai dėklas leidžia telefoną laikyti stipriau. Kitas dalykas – šiluma. Nors ir keliais laipsniais, tas dėklas palaiko didesnę temperatūrą. <...> Jei tik yra galimybė, geriau lauke telefono išvis nenaudoti, geriau įeiti į patalpą, palaukti, kol telefonas įgaus kambario temperatūrą, ir tada juo naudotis“, – sako E. Adomkaitis.

Pažymima, kad, žiemą palikus telefoną automobilyje per naktį, iš ryto galite jo ir nebeįjungti. Taip nutikus, geriausia po nakties telefoną būtų greitai išjungti, nunešti į kambarį, ten jį palikti, kad atgautų normalią temperatūrą, ir tik tada įjungti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS