Kinija prieš zondo nusileidimą nematomoje Mėnulio pusėje apsikeitė duomenimis su NASA | KaunoDiena.lt

KINIJA PRIEŠ ZONDO NUSILEIDIMĄ NEMATOMOJE MĖNULIO PUSĖJE APSIKEITĖ DUOMENIMIS SU NASA

  • 2

Kinijos kosmoso agentūra pranešė, kad apsikeitė duomenimis su JAV Nacionaline aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA), ruošdamasi nutupdyti savo zondą iš Žemės nematomoje Mėnulio pusėje. 

Valstybinis dienraštis „China Daily“ rašo, jog tai bus pirmasis tokio pobūdžio bendradarbiavimo atvejis nuo tada, kai Amerikoje buvo priimtas įstatymas, draudžiantis bendrus kosmoso projektus su Kinija negavus išankstinio Kongreso sutikimo.  

Nacionalinės kosmoso agentūros direktoriaus pavaduotojas Wu Yanhua (U Janhua) pirmadienį sakė, kad NASA pasidalijo informacija apie savo aplink Mėnulį orbita skriejantį palydovą tikėdamasi stebėti zondo „Chang'e 4“ nusileidimą. 

Sausio pradžioje Kinija tapo pirmąja pasaulio valstybe, kurios zondas nusileido nematomoje Mėnulio pusėje.

Wu Yanhua sakė, kad mainais Kinija nurodė amerikiečiams suplanuoto „Chang'e 4“ nusileidimo laiką ir koordinates. Pasak jo, NASA palydovui nepavyko užfiksuoti paties nusileidimo momento, tačiau po to jis padarė tos vietos nuotraukų.

GALERIJA

  • Wu Yanhua <span style=color:red;>(viduryje)</span>
Gairės: Kinija, NASA, Wu Yanhua
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Nu ale is kur ten tiek sviesos. Anoje puseje Menulio nera sviesos. Tai gal chaininkai ismoko is NASA gerai falsifikuoti nuotraukas.

reziume

'nuotraukos' bus autentiskos amerikonu,reik nasai pedsakus 'menulyje' paslept,jo ,teks amerikonui ne viena milijarda paklot chinam uz ' nuotraukas'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS