Kokią taršą išskiria Ignalinos atominė elektrinė? | KaunoDiena.lt

KOKIĄ TARŠĄ IŠSKIRIA IGNALINOS ATOMINĖ ELEKTRINĖ?

  • 6

„Mūsų šalyje vienas didžiausių dirbtinių jonizuojančios spinduliuotės šaltinių yra Ignalinos atominė elektrinė. Nors abu reaktoriai sustabdyti ir elektros nebegaminam, tačiau daugybė darbuotojų tvarko branduolinį kurą ir radioaktyvias atliekas. Specialistų paklausiau, kokią taršą išskiria mūsų Ignalinos AE.“ – domisi laidos „Mokslo sriuba“ vedėjas Ignas Kančys.

Specialistų teigimu, Ignalinos AE išmetimai yra labai menki.

Radiacinės saugos centro atlikti tyrimai rodo, kad dirbtinės kilmės radionuklidų apšvita sudaro tik labai nedidelę dalį gyventojų gaunamos dozės.

Beveik visą apšvitą lemia gamtinės kilmės radioaktyvūs izotopai.

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu.

„Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną šeštadienį 11.30 val. per LRT Plius, o išalkus dar – www.mokslosriuba.lt

GALERIJA

  • Kokią taršą išskiria Ignalinos atominė elektrinė?
  • Kokią taršą išskiria Ignalinos atominė elektrinė?
Laidos stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Eldorado

Niekas nieko pas mus neveš! Pagal TATENA (Tarptautinė Atominės Energetikos Agentūra - kas nežino) konvenciją, kiekviena šalis branduolinį kurą gali pirkti bet kur (iš Rusijos, Australijos ir pan.), bet atidirbtą branduolinį kurą PRIVALO tvarkyti TIK SAVO šalyje, kur jis buvo naudojamas. Taigi, nei mes negalim jo išvežti, nei mums ko nors atvežti, nereikia čia skleisti erezijų!

Anonimas

"Mūsų šalyje vienas didžiausių dirbtinių jonizuojančios spinduliuotės šaltinių yra Ignalinos atominė elektrinė" Idomu butu suzinoti, tai kuris saltinis salyje tada didziausias ?

Anonimas

O kur galima būtų užkąsti mokslo šnicelių ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS