Nobelio premijos laureatas: mums reikia fizikų ateities atradimams | KaunoDiena.lt

NOBELIO PREMIJOS LAUREATAS: MUMS REIKIA FIZIKŲ ATEITIES ATRADIMAMS

  • 7

Kai lauke taip beprotiškai karšta, norisi ir atvėsti ir įjungti smegenis dirbt aukščiausia pavara. Tokią galimybę suteikia mokslo populiarinimo laida „Mokslo sriuba“ drauge su fizikos Nobelio premijos laureatu Wolfgangu Ketterle.

Naujų žinių iš vėsinimo iki absoliutaus nulio pasaulio gausite pažiūrėję interviu su šiuo charizmatišku mokslininku. Įdomiausius savo veiklos aspektus profesorius pateikė dar prieš pat savo paskaitą „Atradimų receptas: artėjimas link absoliutaus temperatūros nulio“. Paskaitą profesorius skaitė Vilniaus universitete.

Profesorius dirba Masačiusetso technologijų institute ir siekdamas absoliutaus nulio, jaučiasi pasiekęs dar ne viską. Kam reikia medžiagas vėsinti iki kosminio šalčio? Kaip tai gali padėti Lietuvai ir jos lazerių kūrėjams? Žiūrėkite „Mokslo sriubos“ interviu su lietuviškais subtitrais.

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną šeštadienį 9:30 val. per LRT Kultūrą, o išalkus dar – per www.youtube.com paskyrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas RomasZubinas

Seniausios Žemėje LIETUVIŲ KALBOS DĖKA įminti SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ŠALTINIAI, praneša, kad : Nuo 3000-jų metų Žemėje prasidės GLOBALINIS TVANAS, kuris tęsis 12 000 metų! Šį TVANĄ PAGIMDYS TIRPSTANTYS ANTARKTIDOS LEDYNAI! Šiame laikotarpyje Vandens lygis ŽEMĖJE, pakils per 80 metrų virš dabartinio lygio!!!

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

Lietuvių kalba įminti seniausiųjų kultūrų šaltiniai PRANEŠA, kad: "Iki šio tūkstantmečio pabaigos vandens lygis ŽEMĖJE pakils per, maždaug, 20 metrų nuo dabartinio lygio"!!!

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

Seniausios Žemėje Lietuvių kalbos dėka įminti šaltiniai atskleidė ne tiktai praeitį bet ir ateitį! Viena iš pranašysčių yra tai, kad ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOJE ĮVYKS ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITA - ŠIAURINIS ŽEMĖS PUSRUTULIS TAPS PIETINIU, PIETINIS - ŠIAURINIŲ!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS