Pirmuoju pilotuojamu Indijos erdvėlaiviu skris trys astronautai | KaunoDiena.lt

PIRMUOJU PILOTUOJAMU INDIJOS ERDVĖLAIVIU SKRIS TRYS ASTRONAUTAI

  • 1

Indija, planuojanti 2022 metais surengti pirmąjį savo pilotuojamo erdvėlaivio skrydį, ketina pasiųsti į kosmosą trijų astronautų grupę, dirbsiančią orbitoje iki savaitės, penktadienį pranešė vyriausybė.

Indijos ministrai patvirtino 1,4 mlrd. JAV dolerių (1,23 mlrd. eurų) biudžetą šios programos technologijoms ir infrastruktūrai plėtoti, sakoma vyriausybės pranešime.

Jame taip pat nurodoma, kad kabinetas skyrė finansavimą, kad Indijos sukurtas erdvėlaivis būtų paleistas „į žemąją orbitą misijai, kuri truktų nuo vieno orbitinio apsisukimo iki daugiausiai septynių dienų“.

Premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) rugpjūtį paskelbė, kad Indija iki 2022 metų nuskraidins į kosmosą mažiausiai vieną astronautą.

Vyriausybės pranešime sakoma, kad Indija planuoja pagal savo programą „Gaganyaan“ surengti du nepilotuojamus ir vieną pilotuojamą skrydį.

Pastarąjį dešimtmetį šalis daug investavo į savo kosmoso programą, atkakliai varžydamasi su Kinija.

Indijos kosmoso tyrimų organizacija liepą taip pat paskelbė planuojanti 2019 metais paleisti į Mėnulį nepilotuojamą aparatą.

2013 metais Indija paleido iki šiol veikiantį Marso orbitinį zondą. Be to, pernai šios šalies raketa iškėlė didžiausią skaičių kada nors vienu metu paleistų palydovų – iš viso 104 aparatus..

Delis varžosi su kitais tarptautiniais veikėjais dėl didesnės palydovų rinkos dalies. Indijos kosmoso programa pasižymi kaip gana pigi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

beda

NASAi ,visi suzinos ju vaizduojamus 'kosmoso' mirazus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS