Populiariausių žaislų po eglute dešimtukas: ką dovanoti vaikams (apžvalga) | KaunoDiena.lt

POPULIARIAUSIŲ ŽAISLŲ PO EGLUTE DEŠIMTUKAS: KĄ DOVANOTI VAIKAMS (APŽVALGA)

  • 0

Tikriausiai ne vienas sutiktų, jog kalėdinių dovanų paieška vaikams yra tikras galvos skausmas. Didžiulė žaislų įvairovė ir plačios pasirinkimo galimybės tikrai apsunkina šį ir taip ne patį lengviausią dovanų pirkimo procesą. Apie kalėdines dovanas vaikams jau tikrai galvoja ne tik tėvai ir seneliai, bet ir tetos, dėdės, krikštatėviai ir kiti giminaičiai bei draugai. Rasti idėjų, ką palikti po eglute vaikams gali padėti bendravimas su vaikais ir jų pomėgių stebėjimas, laiškai Kalėdų Seneliui ir žinoma – informacija internete apie populiariausius žaislus ir tendencijas.

Varle.lt žaislų specialistai pastebi, kad kiekvienais metais dovanoms vaikams Lietuvoje tėvai išleidžia vis daugiau pinigų ir renkasi brangesnius produktus. Populiauriais išlieka interaktyvūs ir edukaciniai žaislai bei žinoma, nemirštanti klasika – „LEGO“ rinkiniai.

Varle.lt specialistai dalinasi įžvalgomis apie tendencijas žaislų pasaulyje bei TOP 10 2018 žaislų po eglute sąrašu, kuris gali būti gairėmis renkantis kalėdinę dovaną vaikams.

Tradiciškai tendecijos žaislų pasaulyje nusakomos „Spielwarenmesse“ tarptautinėje žaislų parodoje. Tarptautinių ekspertų teigimu, 2018 m. žaislų rinkoje galima išskirti 3 pagrindines žaislų, kurie ant bangos, pasaulines tendencijas:

– Žaislai, kurie skatina atsitraukti nuo kompiuterių, išmaniųjų telefonų ir televizorių ekranų ir skatina leistis į floros ir faunos pasaulių tyrinėjimus. Teleskopai, mikroskopai, žiūronai – tai tik keli variantai, kurie atitinka šią tendenciją.

– Žaislai, kurie skatina bendravimą ir darbą grupėse. Šiai kategorijai puikiai tinka visi stalo žaidimai, „LEGO“ rinkiniai, konstruktoriai, dėlionės ir kiti edukaciniai žaislai.

– Žaislai pramogoms (angl. „just for fun“) – tai visi tie žaislai, kurie galbūt nors ir moko bei ugdo vaiko asmenybę, visų pirma, yra skirti žaidimui kaip pramoginiam procesui. Pramogos yra geriausias būdas kompensuoti tuos laikotarpius, kai vaikas būna susitelkęs, todėl svarbu žaisti ir tik dėl linksmumo, be jokių švietimo tikslų.

TOP 2018 m. kalėdinės dovanos vaikams

Kokie žaislai šiais metais ant bangos ir ką dėti po eglute, kad vaikai būtų laimingi, o į Kalėdų senelio vaidmenį įsikūniję suaugusieji jaustųsi teisingai investavę savo pinigus? Varle.lt specialistai atrinko tikrus žaislų ir dovanų vaikams 2018 m. hitus.

1. Rankų judesiais valdomas dronas „Spin Master AIR HOGS Supernova“

Rankų judesiais valdomas robotas „Supernova“ yra sukurtas garsios ir už kokybę vertinamos „Spin Master“ kompanijos. Žaislas yra iš „Air Hogs“ serijos, kuriai prikaluso įvairūs skraidantys žaislai. „Supernova“ nėra tradicinis dronas, kadangi jo valdymas vyksta ne nuotolinio pulto, o rankų judesių dėka. Iš tikrųjų galima teigti, kad šis neįprastas žaislas be abejonės sužavės ne tik vaikus, bet ir suaugusius ir užtikrins tikrai puikias pramogas. Rankų judesių valdymo dėka kiekvienas naudotojas pasijus tarsi turėtų antgamtinių jėgų.

2. LEGO® rinkiniai ir advento kalendoriai

„LEGO“ savo populiarumu nenusileidžia net patiems išmaniausiems žaislams jau daugybę metų. Šimtai įvairių teminių grupių: nuo filmų iki klasikinių (piratai, riteriai, indėnai) motyvų „LEGO“ rinkiniai jau ilgus metus yra idealus dovanos sprendimas tiek berniukams, tiek mergaitėms. Varle.lt žaislų specialistų teigimu, perkamiausi prieš Kalėdų šventes jau ne pirmus metu būna „LEGO“ advento kalendoriai.

3. Japoniškas edukacinis konstruktorius „LaQ“

Vis dažniau tėvai vaikams ieško originalių, lavinančių ir vaiko saviraišką skatinančių žaislų. Japoniški edukaciniai konstruktoriai „LaQ“ – viena iš tokių dovanų. Visi vaikai turi pomėgių. Gal jūsų berniukas domisi lėktuvais arba norėtų būti policininkas? Mergaitė mėgsta ruošti arbatėlę su keksiukais lėlėms ar žavisi drugeliais? Yra daugybė teminių „LaQ“ konstruktorių, tad, rinkdamiesi būtinai atsžvelkite į tai, ką vaikas mėgsta. Tada konstravimas jam bus dar įdomesnis, o motyvacija sukonstruoti modelį didesnė.

4. Interaktyvios „Fingerlings“ beždžionėlės ir kiti gyvūnėliai

Po praeitų metų „Hatchimals“ hito šiais metais karaliauja žymiai pigesni „Fingerlings“ interaktyvūs gyvūnėliai, jau užkariavę tūkstančius vaikų širdžių visame pasaulyje. „Fingerlings“ tai „Wowwee“ gamintojo maži mieli gyvūnėliai, kurie puikiai laikosi uždėti ant pirštų. Integruotų jutiklių dėka šie interaktyvūs žaislai reaguoja į lietimą, judesį ir garsus bei judina galvas ir skleidžia įvairus garsus. „Fingerlings“ gali padainuoti, reaguoja į oro bučinius, gali užmigti ir pan. Nedideli matmenys lemia, kad žaislą patogu pritvirtinti prie piršto, taip pat prie kuprinės, kompiuterio ir kt. „Fingerlings“ tinka nuo 5 m. amžiaus vaikams.

5. Lietuviškai dainuojanti „Bambolina“ lėlė „Molly“

Žaidimas su lėlėmis skatina vaikų socialinį ir emocinį ugdymąsi, lavina vaizduotę ir remia tokių savybių, kaip atsakingumas ir rūpestingumas vystymąsi. Renkantis, kokią lėlę palikti po eglute šiais metais, Varle.lt žaislų specialistai siūlo atkreipti dėmesį į lietuviškai dainuojančią ir pasaką sekančią „Bambolina“ lėlę „Molly“. Lėlyte seka pasaką „Undinėlė“, dainuoja daineles „Du gaideliai“ ir “Miki vaikeli brangus” bei moka 100 žodžių.

6.  „i-TOP“ elektrinis suktukas

„i-Top“ suktukas – nepaprastai pažangus žaislas, kuris skaičiuoja atliekamus apsisukimus. Pagamintas iš lengvų, bet patvarių medžiagų elektrinis suktukas pasižymi specialiomis funkcijomis ir 3 žaidimo režimais:“ Top Score, Iššūkis "99" bei Kompasas. Iššūkio "99" režimo esmė – pagauti suktuką tą akimirką, kai jis pasieks 99 apsisukimus. Elektrinis suktukas puikiai tinka komandiniam žaidimui.

7. Minkšti nuotaiką keičiantys „Feisy Pets“ žaislai

Panašu, kad minkšti žaislai niekada neišeis iš mados. Tiesa, šiandien populiariausi variantai tikrai nėra tiesiog pliušiniai žaislai, tačiau aprūpinti tam tikromis funkcijomis. Štai tokie yra ir „Feisy Pets“ minkšti gyvūnėliai, kuriems paspaudus galvą, mielas snukutis pavirsta piktu gyvūnėliu.

8. „Zoomer“ interaktyvūs robotai

Interaktyvūs „Zoomer“ robotai–gyvūnėliai yra puikus sprendimas vaikui prieš pasirenkant ir įsipareigojant auginti tikrą kačiuką ar šuniuką namuose. Šie žaislai, kitaip nei pliušiniai, labai panašūs į tikrus augintinius. Pavyzdžiui, „Zoomer alkani triušiai“ gali skleisti murkimą, kikenimą, pilvo gurgimą ir atodūsius ir tokiu būdu rodyti, kad jiems reikia dėmesio. Kitas labai populiarus ir perkamiausių sąraše esantis „Zoomer“ pasirinkimas  yra poniai, kurie taip pat reaguoja į prisilietimus, skleidžia garsus ir netgi atlieka triukus. „Zoomer“ interaktyvūs robotai yra smagus dovanos variantas vaikams nuo penkių metų.

9. Neišeinantys iš mados stalo žaidimai

 

Technologijų amžiuje tikrai sudėtinga sudominti vaikus tradiciniais žaislais ir žaidimais. Kyla klausimas, kaip išsirinkti žaidimą, kuris efektyviai ir smagiai leistų atsitraukti nuo virtualaus pasaulio? Labai protingas sprendimas ir puikus kalėdinės dovanos ne tik mažiems variantas yra stalo žaidimai. Stalo žaidimus galima suskirstyti į keletą kategorijų. Išskiriami edukaciniai, strateginiai, ekonominiai stalo žaisimai. Kiekvienas stalo žaidimų tipas yra puiki pramoga visai šeimai, o vaikų moko sąžiningo žaidimų principų, varžymosi ir komandinio darbo bei skatina mąstymą. Atkreipkite dėmesį į tokius stalo žaidimus, kaip vieną populiariausių pasaulyje žodžių žaidimą „Scrabble“, „Lažinkimės?“, žaidimą „Monopolis“, atminties lavimo žaidimą vaikams „Hatchy Matchy“ ar „Laivų mūšis“.

10. Elastingos gleivės „SLIMY Mega elastic“

Žaislas tiesiog pramogoms ir humorui, be jokių šviečiamųjų tikslų. „SLIMY“ gleivės yra saugios ir netoksiškos, jas tampyti galima ilgas valandas, o jų likučius paprasta nuplauti vandeniu ar išdžiūvus – tiesiog nugramdyti. Iš pirmo žvilgsnio nereikšmingai atrodantis žaislas jau sulaukė milžiniško populiarumo užsienyje ne tik tarp vaikų, bet ir suaugusiųjų. Į žaidimą su elastingomis gleivėmis smagu įsitraukti keliems vaikams, todėl tai puikus ne daug kainuojančios (iki 10 eur.) dovanos variantas vaikams, kurie turi brolių ar seserų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS