Pranešimų apie žalingą turinį internete gauta trečdaliu mažiau | KaunoDiena.lt

PRANEŠIMŲ APIE ŽALINGĄ TURINĮ INTERNETE GAUTA TREČDALIU MAŽIAU

  • 0

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) trečiąjį šių metų ketvirtį gavo 718 pranešimų apie neteisėtą ar žalingą turinį internete – 33 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (1069 pranešimai).

Interneto naudotojai siuntė pranešimus apie internete rastą informaciją, susijusią su rasinės ir tautinės nesantaikos kurstymu, pornografija, vaikų seksualiniu išnaudojimu, smurtu ar patyčiomis prieš asmenis, narkotinių medžiagų platinimu, taip pat apie neleistiną asmeninės informacijos skelbimą, pranešė RRT.

Po atlikto tyrimo tolesnių veiksmų imtasi 185 atvejais: 7 pranešimai persiųsti tolesniam tyrimui Policijos departamentui, 12 pranešimų persiųsta Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, 103 pranešimai apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus persiųsti kitų šalių karštosioms linijoms, 63 pranešimai persiųsti įvairių šalių interneto paslaugų teikėjams.

Taip pat RRT specialistai suteikė 91 konsultaciją socialinių tinklų naudotojams dėl neteisėtai paskelbtos asmeninės ar žalingos informacijos pašalinimo, užgrobtų paskyrų susigrąžinimo, tinkamų saugumo ir privatumo parinkčių nustatymo socialiniuose tinkluose.

RRT interneto karštoji linija Lietuvoje pagal Europos Komisijos Saugesnio interneto projektą veikia nuo 2007 metų. Šiuo metu 40 pasaulio šalyse veikia 45 tokios linijos, kurias jungia INHOPE. RRT karštoji linija yra INHOPE narė nuo 2008 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS