Šį savaitgalį daugiau nei 5 tūkst. Lietuvos šeimų atsidurs po vandeniu | KaunoDiena.lt

ŠĮ SAVAITGALĮ DAUGIAU NEI 5 TŪKST. LIETUVOS ŠEIMŲ ATSIDURS PO VANDENIU

  • 0

Beveik 71 proc. Žemės paviršiaus sudaro vanduo, esantis vandenynuose, jūrose bei kituose vandens telkiniuose.

99,9 proc. Žemės planetoje vykstančių renginių bei parodų vyksta ant tvirto paviršiaus, tad šį šeštadienį "Litexpo" parodų rūmuose, renginio "Robotiada 2018" metu organizatoriai kviečia sužinoti, kaip atrodys itin retas reiškinys  – technologijų paroda „po vandeniu“.

Laisvalaikis šeimoms po vandeniu

Evoliucija nebuvo dėkinga žmogui ir nesuteikė galimybės kvėpuoti vandenyje, tačiau šį savaitgalį kiekvienas iš mūsų turės galimybę patirti, kaip naujausios technologijos, didžiausios Lietuvos istorijoje robotų kovos bei įtraukiančios dirbtuvės atrodytų „po vandeniu“. Įspūdingų dekoracijų, šviesų bei vizualizacijų dėka, renginio lankytojai turės galimybę patirti povandeninio pasaulio įspūdžius be slegiančio deguonies stygiaus, rašoma organizatorių pranešime. Jaunieji išradėjai mėgausis "Lego" dirbtuvėmis - paroda, vyresni galės pasinerti į virtualias ekskursijas, o tėčius turėtų sudominti Lietuvos kariuomenės stendas.

Įspūdingi robotai po vienu stogu

Iki šiol nematyti lietuvių studentų sukurti robotų prototipai, virtualios realybės simuliatoriai, moderniausios namų apyvokos prekės, pažangiausias šių dienų humanoidinis robotas “Pepper”, be žmogaus pagalbos prekes pardavinėjantis lietuvių sukurtas robotas, elektros impulsų šou, Lietuvos kariuomenės ginkluotės paroda ir kiti kvapą gniaužiančios parodos dalyviai. Išvydus ir prisilietus prie technologinių stebuklų, lankytojų laukia didžiausios Lietuvos istorijoje robotų kovos, kuriose tarpusavyje varžysis daugiau nei 220 komandų iš 6 skirtingų Pasaulio šalių. Pirmą kartą "Robotiadoje" bus galima išvysti dulkių siurblių robotų "iRobot" kovas.

VGTU demonstruos tokius studentų pasiekimus kaip prototipą, skirtą povandeniniams objektams išgriebti, taip pat, mechatroninį įrenginį – vielos ir plonų vamzdelių programiškai valdomą lankstymo mašiną, skirtą apvaliems vamzdžiams arba ištisiniams strypams lankstyti – abu šie projektai yra realiai įgyvendinti ir kaip komerciniai gamybiniai užsakymai. Atvykę čia, kameroje stebėsite, kaip jūsų užduotis atlieka nuotoliniu pultu ar kompiuteriu belaidžiu interneto ryšiu valdomas mobilus robotas.

KTU išmokys irkluoti virtualioje realybėje ir pakvies pasiplaukioti vaizdingame Galvės ežere. Taip pat, supažindins su spalvą sekančiu ir veido identifikaciją gebančiu atlikti "Gimbal" robotu. Daugelis suabejotų pirmakursių inžinierių sugebėjimais, tačiau KTU studentai jau nuo pirmo semestro konstruoja savo robotus ir sistemas. Galėsite įsitikinti patys – jums bus suteikta galimybė paspausti nuotoliniu būdu valdomą roboto ranką "iBot", susipažinti su "Šviesos sferos" galimybėmis.

VTDK pakvies patrepsėti drauge su robotais, žaidžiant jų pačių sukurtą lenktynių žaidimą „Trepsiukas“, kuriame, trepsint ant jutiklinių platformų, vaikai moko robotukus ekrane judėti.

VU FiDi – Fizikų dienos, šiemet švenčiantys savo 50-metį, pristatys savo naujai kuriamą robotą, taip pat atliks mokslo populiarinimo šou, į kurį įtrauks ir "Tesla" ričių (tesla coils) pasirodymą.

Technologijos nuo 4 metų

Anot organizatorių, renginio lankytojai kartu su vaikais turės unikalią galimybę patys išbandyti savo jėgas kuriant vandens technologijas. Renginyje vyks 14 skirtingų dirbtuvių, kurias gali išbandyti kiekviena šeima ir kiekvienas joje esantis išradėjas. Nors dirbtuvės skirtos vaikams nuo 4 iki 16 metų bei juos lydintiems šeimos nariams, kiekvienas renginio lankytojas įdomaus turinio vandenyne galės atrasti savo lobį.

GALERIJA

  • Šį savaitgalį daugiau nei 5 tūkst. Lietuvos šeimų atsidurs po vandeniu
  • Šį savaitgalį daugiau nei 5 tūkst. Lietuvos šeimų atsidurs po vandeniu
  • Šį savaitgalį daugiau nei 5 tūkst. Lietuvos šeimų atsidurs po vandeniu
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS