Bananinis džemas su cinamonu ir riešutais | KaunoDiena.lt

BANANINIS DŽEMAS SU CINAMONU IR RIEŠUTAIS

  • 2

 Šiandienos receptas – greitai paruošiamas bananinis džemas, kuris puikiai tiks sotiems užkandžiams su itališka duonele. Bananinio džemo receptas ir sumuštinių receptas – du viename.

Sudėtinės dalys:

Bananas, 2 vnt.

Riešutai, 1/2 stiklinės

Rudas cukrus, 3 v. šaukštai

Citrinos sultys, 3 v. šaukštai

Cinamonas, 1/3 a. šaukštelis

Druska, pagal skonį

Itališka duonelė, 100 g

Gaminimas:

Pirmiausia ruošiame džemą. Į dubenį dedame gabalėliais laužytus bananus, sutriname juos šakute iki tyrės, užpilame citrinos sultimis ir ruduoju cukrumi (po tris valgomuosius šaukštus), išmaišome. Bananų tyrę dedame į mažą prikaistuvį ir perkeliame ant viryklės (vidutinė kaitra). Maišant leidžiame užvirti ir paviriname bent 1 min., įmaišome cinamono ir vanilės ekstrakto (nebūtina). Bananinis džemas baigtas.

Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių. Kepimo formos krašte paskleidžiame pusę stiklinės žemės riešutų, likusią dalį keimo formos užpildome itališkos duonos riekutėmis. Kepame apie 3 min., tuomet išimame riekutes, o riešutus paliekame kepti dar 3-4 min., kol įgaus rudo atspalvio ir apkeps. Riešutus beriame į švaraus rankšluosčio vidurį, užlekiame kraštus ir sunkiu daiktu (pvz. puodeliu arba kočėlu) plakame, kol suskaldysime riešutus. Skaldytus riešutus sumaišome su geru žiupsniu druskos.

Darome sumuštinius. Itališkos duonelės riekę aptepame bananiniu džemu ir apibarstome sūdytais kepintais žemės riešutais. Skanaus!

P.S. produktų kiekio užteks pavalgyti dviems suaugusiems žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jojo

Vyriski receptai-vyriski issireiskimai

tiesą sakant

Redaguokite receptų aprašymus. Koktu skaityti apie plakimą puodeliu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS