A. Gadžijevo desertas su šokoladu ir riešutais | KaunoDiena.lt

A. GADŽIJEVO DESERTAS SU ŠOKOLADU IR RIEŠUTAIS

  • 1

Laidos „Gardu gardu“ vedėjai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti daugiaryžį ir aistras pakurstantį šokolado desertą.

Daugiaryžis su balzaminiu actu

  250 g Carnaroli ryžių

  300–400 ml verdančio vandens

 1 svogūnas

 200 g kietojo parmidžano sūrio

Alyvuogių aliejaus kepimui

·                     Balzaminio acto

Į keptuvę įpilti aliejaus ir ant silpnos ugnies pakepinti ypatingai smulkiai supjaustytus svogūnus, kol jie suminkštės. Tada į keptuvę su svogūnais suberti ryžius ir nuolat maišant kepinti, kol ryžiai taps skaidrūs su balta šerdele viduryje. Užpilti šlakelį balzaminio acto, išmaišyti ir užpilti 200 ml verdančio vandens. Nuolat pamaišant virti apie 7 minutes, vėl užpilti šlakelį balzaminio acto ir jei dar reikia – verdančio vandens. Viso virimo proceso, trunkančio maždaug 20 minučių, metu masė turi nuolat burbuliuoti. Baigus virti, suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir puodą uždengti. Palikti pastovėti porą minučių ant išjungtos viryklės. Tada nudengti ir gerai išmaišyti. Įdėjus rizotą į lėkštę, galima dar kartą pašlakstyti balzaminiu actu. 

Riešutų užtepėlė su bretoniškais sausainiais

Užtepėlė:

200 g grietinėlės

250 g pieninio šokolado

200 g juodojo šokolado

200 g natūralios lazdyno riešutų pastos

100 g auksaspalvio cukraus sirupo

Sausainiai:

150 g sviesto

250 g miltų

0,5 a. š. kepimo miltelių

70 g cukraus pudros

40 g kiaušinių masės (1 kiaušinis)

Ištirpinti kartu pieninį ir juodąjį šokoladus nuolat pamaišant, kad nepridegtų. Atskirame inde užvirti grietinėlę ir į ją supilti cukraus sirupą. Nukelti nuo ugnies ir gerai išmaišyti, kol sirupas ištirps. Tada supilti grietinėlės masę į ištirpintą šokoladą, išmaišyti ir sudėti riešutų pastą. Viską atsargiai išmaišyti trintuvu iki vientisos masės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Kambario temperatūros sviestą plakikliu išplakti kartu su cukraus pudra iki purios baltos masės. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto masę. Gerai išmaišyti, supilti kiaušinių masę arba išplaktą kiaušinį ir viską plakikliu gerai permaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve pastovėti. Iškočioti 4–5 mm storio tešlą ir išpjaustyti norimos formos sausainius. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių. Užtepėlę tepti ant pravėsusių sausainių.

 

GALERIJA

  • Daugiaryžis su balzaminiu actu
  • Ali Gadžijevas <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Gian Luca Demarco
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

META

Net ir kepyklelese kepiniai daug skanesni uz desertus ir pyragaicius Ali kavinese.Ten siaubingos kainos, neatitinkancios desertu ir pyragaiciu skonio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS