Jautienos marinatas | KaunoDiena.lt

JAUTIENOS MARINATAS

  • 4

Jeigu rytdienos šventei ruošiate jautieną, tuomet šio marinato receptas Jums padės pagaminti šedevrą!

Sudėtinės dalys:

Vyno actas, 100 ml

Alyvuogių aliejus, 50 ml

Sojos padažas, 25 ml

Rudas cukrus, 2 v. šaukštai

Česnakas, 2 skiltelės

Aitriosios paprikos, 1/2 a. šaukštelis

Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Puikus marinatas jautienai paruošti. Jautiena yra gana kietos konsistencijos, o suminkštinti raumenį padeda kai kurių vaisių sultys, turinčios reikiamų fermentų (citrinos, kiviai, ananasai, papajos ir kt.), taip pat kefyras ir vyno actas, kurio pagalba, beje pasinaudosime ir šį kartą.

Pirmiausia nulupame ir sutriname česnako skileteles, sudedame į didesnį dubenį (kur dėsime ir mėsą).

Tuomet supilame ir suberiame visus likusius marinato produktus: pusę stiklinės vyno acto, alyvuogių aliejų, sojos padažą, aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Maišome, kol ištirps cukrus.

Tuomet į dubenį su marinatu sudedame jautienos mėsą, apvoliojame marinate, sandariai uždengiame ir padedame į šaldytuvą marinuotis (8-24 val.).

Marinuotą jautieną ruošiame suplanuotu būdu. Šiuo atveju sumarinuotus jautienos šmotelius (viso 400 g) suvyniojau į foliją, užpyliau marinatu, sandariai užlankčiau foliją ir kepiau 200°C temperatūroje apie 80 min. Mėsa iškepė minkštai, išliko sultinga.

Gero apetito!

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jūratė

Mėsa iškepė tikrai minkštutėlė. Kvapas marinato irgi labai geras, tačiau man šiek tiek rūgštoka, ir jaučiasi acto poskonis. Pyliau balto vyno actą.

Pranė

O man įdomu ar galima vyno actą keisti obuolių actu:)

Arunas

Tikrai šaunus receptas, viskas gavosi , kaip ir aprašyme . Minkšta mėsa , geras skonis , ačiū
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS