Miežinė košė su moliūgais | KaunoDiena.lt

MIEŽINĖ KOŠĖ SU MOLIŪGAIS

  • 0

Susilaikymo nuo mėsos maratonas prasideda. Net ir tiems, kurie nelaiko savęs griežtai praktikuojančiais katalikais, gavėnios laikas yra puikus būdas apvalyti organizmą nuo žiemos palikimo: riebių, sočių, mėsiškų valgių, kurie neišvengiamai apsunkino mūsų kūnus. Į pavasarį dera žengti lengvesniems ir sveikesniems! Gavėnios laikas, sutampantis su ankstyvu pavasariu, ragina paieškoti išradingesnių kulinarinių sprendimų nei kiaulienos kotletai ar kugelis su kalnu spirgų. Svarbiausias gavėnios svečias ant mūsų senelių ir prosenelių stalo buvo silkė, įvairios košės, bulvės su lupenomis ir raugintais kopūstais, kisielius. Mes, XXI a. žmonės, šią tradiciją galime šauniai tęsti, pasitelkę šiek tiek fantazijos ir gerų idėjų.

Reikės

1 stiklinės miežinių kruopų,

3 stiklinių pieno,

apie 400 g moliūgo,

4 šaukštų sviesto,

2 šaukštų cukraus,

žiupsnelio druskos.

Paruošimo būdas

Kruopas gerai perplaukite šiltu vandeniu. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Užvirkite pieną, į jį suberkite cukrų, druską, sudėkite moliūgo gabalėlius ir dar kartą užvirkite. Pavirę kelias minutes, moliūgą išgriebkite.

Į tą patį pieną suberkite miežines kruopas ir ant mažos ugnies virkite apie 30 min. Košei baigiant virti, į ją sudėkite moliūgą ir išmaišykite. Į keturis kepti skirtus indelius sukrėskite košę, ant viršaus uždėkite po šaukštą sviesto, uždenkite folija ir 20 min. kepkite orkaitėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS