Patiekalai, gaminami iš miltų: paprasta ir skanu (receptai) | KaunoDiena.lt

PATIEKALAI, GAMINAMI IŠ MILTŲ: PAPRASTA IR SKANU (RECEPTAI)

Kepti ir virti varškėtukai, ežiukai, koldūnai ir virtiniai, įvairiausi blynai ir spurgytės – sunku išvardyti visus iš miltų gaminamus patiekalus. Kiekvienas turi savo mėgstamus, bet gardžiausias – vaikystėje ragautų patiekalų skonis.

Varškėtukai

200 g 9 proc. varškės,

1 kiaušinis,

5 šaukštai ryžių miltų,

2 šaukštai cukraus,

1 šaukštelis alyvuogių aliejaus,

druskos.

Varškę gerai ištrinkite su cukrumi, kiaušiniu ir druska, įmaišykite aliejų ir miltus. Rankas sudrėkinkite ir iš tešlos padarykite nedidelius kamuoliukus ar iškočiokite dešrelę ir ją supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Varškėtukus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3 min. po to, kai jie iškils į vandens paviršių. Patiekite su grietinės ir sviesto padažu ar uogiene.

Virtiniai su bulvių ir grybų įdaru

Tešla

3 stiklinės miltų,

1,5 stiklinės virinto vandens,

3 šaukštai aliejaus,

½ šaukštelio druskos.

Įdaras

3 bulvės,

300 g grybų,

1 svogūnas,

kelios šakelės petražolių,

alyvuogių aliejaus,

druskos,

pipirų.

Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir aliejumi. Supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite miltus. Kai nedaug atvės, tešlą gerai išminkykite rankomis. Jei ji per kieta, įminkykite dar vandens, jei per minkšta – miltų. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite 20 min., kad pabrinktų. Įdarui aliejuje pakepinkite supjaustytą kubeliais svogūną, paskui suberkite ir patroškinkite susmulkintus grybus. Išvirtas bulves sutrinkite šakute, įmaišykite grybus, pagardinkite prieskoniais, kapotomis petražolėmis. Tešlą plonai iškočiokite, stikline išspauskite skritulėlius. Į jų vidų įdėkite po šaukštelį įdaro, sulenkite pusiau ir gražiai užspauskite kraštus. Virtinius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 3–4 min. Patiekite su spirgučiais ir grietine.

Spurgytės "Žiedai"

400–450 g miltų,

1 stiklinė kefyro,

1 kiaušinis,

4 šaukštai cukraus,

50 g sviesto,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

½ šaukštelio druskos,

2–3 lašai vanilės ekstrakto,

aliejaus kepti.

Kiaušinį ištrinkite su cukrumi, sviestu ir vanilės ekstraktu. Supilkite kefyrą ir įmaišykite persijotus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą gerai išminkykite rankomis – ji turi būti elastinga ir lygi tada plonai iškočiokite. Didele stikline ir mažu stikliuku ar kita formele iš tešlos išspauskite spurgas. Juos virkite gerai įkaitintame aliejuje: palaukite, kol gražiai pagels viena jų pusė, tada apverskite. Išvirusias spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

GALERIJA

  • Patiekalai, gaminami iš miltų: paprasta ir skanu <span style=color:red;>(receptai)</span>
Redakcijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...,>Asile...,zoologiniai TERMINAI KULTURINGOSE DISKUSIJOSE

yra nePRIIMTINI...,na...,o TASKA rasau TODEL,kad...mintis jau uzBAIGTA...TASKAS

Asile

Kam parases komentara,gale rasai ...taskas???

...,paPASAKOSIU KA valgiau PIETUMS...,

pries PORA DIENU buvau ISIVIRES RAUGINTU KOPUSTU SRIUBOS...,jinai pasiRODE RUKSTOKA ir neSKANI...,prtarkavau per STAMBIA TARKA TRIS DIDELES MORKAS, suBERIAU i PUODA ir paVIRINAU...,dar idejau TRIS SAUKSTUS CUKRAUS...,sriuba isVIRE SKANI..., ja VALGIAU su BULVEMIS ir KIAULENOS KUMPIU... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS