Plikytos tešlos eklerai su įdaru | KaunoDiena.lt

PLIKYTOS TEŠLOS EKLERAI SU ĮDARU

  • 1

Gera valanda triūso ir naminiai plikyti pyragaičiai – eklerai – jau puikuojasi ant stalo. Receptas visiems – kviečiame gaminti ir jus!

Sudėtinės dalys:

Vanduo, 300 g

Sviestas, 120 g

Miltai, 180 g

Kiaušinis, 10 vnt.

Cukrus, 2 v. šaukštai

Pienas, 250 ml

Druska, pagal skonį

Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis

Gaminimas:

Gaminame ne kartą praktikoje išbandytą prancūziškų plikytų pyragaičių – eklerų – receptą. Pažiūrėjus į ingredientų sudėtį, galime pamanyti, kad tai tikrų tikriausias patiekalas iš kiaušinių – jų sunaudosime net 10 vnt. Šis kepinys nėra itin sudėtingas, tačiau virtuvėje tikrai valandą laiko bus mažytė netvarka (kas daroma su konditeriniu maišeliu visąlaik įneša mažos sumaišties).

Plikytos tešlos pyragėlius ir pradėsime gaminti nuo plikytos tešlos. Ją pradedame gaminti supildami vandenį į puodą, sudėdami į jį pasmulkintą gabalėliais sviestą ir uždedami ant kaitros. Pagardiname žiupsniu druskos ir arbatiniu šaukšteliu cukraus. Vandeniui užvirus, išmaišome, kad neliktų sviesto nusistovėjimų ir suberiame miltus. Maišome iki masė sulips į vieną bendrą gumulą (miltams nusiplikius taip nutiks per 30 s). Tuomet puodą su tešla patraukiame nuo kaitros ir elektriniu plaktuvu plakame apie 1-2 min., kad išgaruotų perteklinė drėgmė. Tešlai kiek pravėsus įmušame 4 kiaušinius ir išplakame. Tuomet įmušame dar du (priklausomai nuo kiaušinių dydžio, gali prireikti tik 5) ir išplakame. Turi gautis tąsi tešla.

Paruoštą eklerų tešlą sudedame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos išspaudžiame eklerus (10 cm ilgio), palikdami nuo kiekvieno po 2-2.5 cm tarpą, kadangi tešla kepant iškils. Dedame eklerus į iki 190°C įkaitintą orkaitę kepti apie 30 min. kol jie įrus. Svarbu: tarp orkaitės durelių įkišame dantų krapštuką, kad kepant durelės būtų kiek pravertos ir perteklinis vanduo turėtų galimybę išgaruoti.

Gaminame vanilinį eklerų įdarą. Iki baltumo ištriname keturis kiaušinių trynius su cukrumi, žiupsneliu druskos ir puse šaukštelio vanilinio cukraus. Įmaišome vieną šaukštą miltų. Puode užverdame pieną ir sudedame kiaušinio trynių masę, nuolat kruopščiai maišome, kol susidarys tiršta vientisa masė ir ims kunkuliuoti (apie 1 min.). Paruoštą eklerų įdarą padedame nuošaliau atvėsti.

Iškepus eklerams (jie turi būti gana kieti, standūs), praduriame jų dugne skylutę (galima nesibaiminti storos skylutės, šiuo atveju darėme ją su konditerinio maišelio tiesiu antgaliu, kuriuo pildysime eklerus įdaru) ir apverčiame ta skylute viršun. Telgu išeina garai iš pyragaičių vidaus. Leidžiame pravėsti. Tuomet į konditerinį maišelį sudedame įdarą ir užpildome eklerų vidų. 

P.S. Dar galima eklerus papuošti šokoladiniu glaistu (šokoladas+truputis pieno+truputis sviesto) arba cukraus pudros glajumi (cukraus pudra+truputis pieno+truputis citrinos sulčių) arba tiesiog cukraus pudra.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dieviški eklerai

Nežinau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS