Savaitgalio pietums – žuvies kotletai ir biskvitinis vyniotinis su riešutais | KaunoDiena.lt

SAVAITGALIO PIETUMS – ŽUVIES KOTLETAI IR BISKVITINIS VYNIOTINIS SU RIEŠUTAIS

  • 1

Po sunkios darbo savaitės šeštadienio rytą linksmai nusiteikę laidos vedėjai pradės gamindami tradicinius patiekalus kitaip – patobulinę ir įnešę naujų skonių bei spalvų.

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco iškeps tradiciškai skambančius, tačiau gerokai nuo „originalo“ nutolusius žuvies kotletukus. Patiekalo ingredientų gausa Gian Luca bandys pralenkti net Ali, o galutinį rezultatą jis pagardins gaiviu jogurtiniu padažu. Ali prisipažins, kad jis nustebintas šiuo kolegos bandymu ir net bandys šiuos kotletukus iškepti savo sūnui, kurį paprastai sunku įtikinti valgyti žuvį.

O tuo tarpu garsusis konditeris, įkvėptas visiems gerai žinomo Kuršėnų vyniotinio, pabandys improvizuoti ir iškepti purų biskvitinį vyniotinį su pieninio šokolado ir lazdyno riešutų kremu, dekoruotą karamelizuotais lazdyno riešutais. Žaismingas ir linksmas gamybos procesas netruks prabėgti, o rezultatas nustebins daugelį.

Kada virtas bulves su lupena reikia nulupti, o kada – ne, ir, kaip teisingai iškepti biskvitą, kad pavyktų susukti vyniotinį, bei kitos maisto gaminimo gudrybės – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Kotletukams reikės:

– 300 g menkės filė

– 300 g nuluptų virtų krevečių

– 300 g virtų bulvių

– 150 g džiuvėsėlių

– 30 g šviežių špinatų

– 2 kiaušinių

– Žiupsnelio druskos

– Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

– Ypač tyro alyvuogių aliejaus kepimui

– Džiuvėsėlių apvoliojimui

Padažui reikės:

– 200 g graikiško jogurto

– Žiupsnelio smulkintų šviežių arba džiovintų krapų

– 0,5 citrinos žievelės

– Žiupsnelio druskos

– Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius. 

Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetės, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiuvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiuvėsėliuose.

Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai pasiskrudinti krevečių patiekalo dekoravimui.

Patiekti su jogurtiniu padažu.

Skanaus!

Lazdyno riešutų vyniotinis

Biskvitui reikės:

– 50 g miltų

– 2 kiaušinių

– 2 kiaušinių trynių

– 80 g cukraus (kiaušiniams plakti)

– 2 kiaušinių baltymų

– 30 g cukraus (baltymams plakti

Kremui reikės:

– 150 g pieninio šokolado

– 100 g lazdynų riešutų praline pastos

– 360 g grietinėlės

Dekoravimui reikės:

– 200 g skrudintų karamelizuotų lazdyno riešutų

– Cukraus pudros apibarstymui

Pirmiausia reikia pasiruošti kremą. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Dubenyje sumaišyti šokoladą su lazdyno riešutų pasta ir užpilti užvirusia grietinėle bei gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad atvėstų.

Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki purios masės. Kiaušinių baltymus taip pat išplakti su cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Gautą masę paskleisti tolygiai vienodo storio sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. Iškepusį biskvitą nuimti nuo skardos ir atvėsinti ant darbastalio.

Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo ir išplakti iki purios masės. Paskleisti jį tolygiai ant atvėsusio biskvito paviršiaus ir pasilikti porą šaukštų kremo dekoravimui. Suvynioti vyniotinį ir paviršių aptepti likusiu kremu. Apiberti karamelizuotais lazdyno riešutais ir apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

GALERIJA

  • Savaitgalio pietums – žuvies kotletai ir biskvitinis vyniotinis su riešutais
  • Savaitgalio pietums – žuvies kotletai ir biskvitinis vyniotinis su riešutais
  • Savaitgalio pietums – žuvies kotletai ir biskvitinis vyniotinis su riešutais
  • Savaitgalio pietums – žuvies kotletai ir biskvitinis vyniotinis su riešutais
  • Savaitgalio pietums – žuvies kotletai ir biskvitinis vyniotinis su riešutais
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Emigrantas

Tie kotletukai kai ka primena:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS