Pietums – net keturi gardūs receptai | KaunoDiena.lt

PIETUMS – NET KETURI GARDŪS RECEPTAI

  • 3

Portalas savo skaitytojams siūlo net keturis receptus, kurie puikiai tiks sekmadienio pietums.

Cukinijų makaronai su lašiša

Jums reikės:

2 nedidelės cukinijos,

1 ilgavaisis agurkas,

1 mangas,

2 citrinos,

200 g rūkytos lašišos,

svogūno laiškų.

Cukiniją supjaustyti ar sutarkuokite šiaudeliais, agurką – griežinėliais, juos padalyti ketvirčiais. Mangą supjaustyti plonomis juostelėmis. Visus ingredientus apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišyti. Ant patiekalo viršaus užberti pjaustytos lašišos, užberti smulkintų svogūnų laiškų.

Bolivinių balandų kąsniukai

Jums reikės:

240–300 g bolivinių balandų,

240 g cukinijų,

120 g karštai rūkyto kumpio,

2 svogūnai su laiškais,

4 kiaušiniai,

2 šaukštai kapotų petražolių,

200 g tarkuoto sūrio,

druskos, pipirų, aliejaus formelėms patepti.

Išvirti bolivines balandas. Kubeliais supjaustyti kumpį, stambiai sutarkuoti cukiniją, sukapoti svogūnėlį ir petražoles. Išplakti kiaušinius ir sumaišyti su likusiais ingredientais. Kepti keksiukų formelėse iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Salierų ir parmezano mišrainė

Jums reikės:

5 šaukštai parmezano kubelių,

7 salierų stiebai,

3 šaukštai alyvuogių aliejaus,

2 šaukštai citrinų sulčių,

1 stiklinė virtų baltųjų pupelių,

4 šaukštai auksinių razinų,

50 g skrudintų migdolų,

druskos, šviežių mėtų lapelių.

Pupeles išvirti (nepervirti!) ir dar neatvėsusias užpilti padažu, sumaišytu iš aliejaus, citrinų sulčių ir tarkuoto parmezano. Salierus supjaustyti griežinėliais ir kartu su razinomis bei migdolais suberti į pupeles. Atsargiai išmaišyti. Patiekiant pabarstyti kapotomis mėtomis.

Kreminė morkų sriuba su cikorijomis

Jums reikės:

500 g morkų,

2 šalotiniai svogūnai,

250 g obuolių,

40 g sviesto,

7 kadagio uogos,

2 čiobrelių ryšeliai,

800 ml paukštienos sultinio,

125 g grietinėlės,

1 daržinių builių ryšelis,

250 g cikorijų,

100 g rūkytos anties ar žąsies krūtinėlės,

druskos, pipirų.

Nuskustas morkas supjaustyti griežinėliais. Obuolius nuskusti, supjaustyti plonomis skiltelėmis. Nuluptus svogūnus supjaustyti šiaudeliais ir apkepti 20 g sviesto. Apkepus svogūnams, sukrėsti morkas, obuolius ir šiek tiek pakepti. Sutraiškytas kadagio uogas, nubrauktus čiobrelių lapelius suberti į morkų mišinį. Supilti sultinį, paskaninti druska, pipirais ir apie 20 min. patroškinti. Tuo metu išplakti grietinėlę. Nuplovus ir nusausinus daržinius builius, kelis jo lapelius atidėti papuošti, likusius žiedus smulkiai sukapoti. Cikorijas perpjauti per pusę, pašalinti kietąją dalį, likusią dalį smulkiai supjaustyti ir trumpai apkepti likusiame svieste. Į apkeptas cikorijas suberti kapotus builius, supilti grietinėlę ir trumpai pašildyti. Sriubą sutrinti smulkintuvu, supilti į pašildytas lėkštes, paskaninti apkeptomis cikorijomis ir šiaudeliais pjaustyta mėsa, papuošti builių lapeliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tadas

receptai buna gardus?

Rasa

manau čia pavakariams

tai va

Cia pietus?keista....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS