70-metis lenkas trečiąkart baidare įveikė Atlanto vandenyną | KaunoDiena.lt

70-METIS LENKAS TREČIĄKART BAIDARE ĮVEIKĖ ATLANTO VANDENYNĄ

  • 1

Garbaus amžiaus lenkas trečiąkart vienas baidare įveikė Atlanto vandenyną: prieš 111 dienų išplaukęs iš JAV Naujojo Džersio valstijos, sekmadienį jis pasiekė Prancūzijos krantus.

„Labas! Tai Prancūzija, čia Aleksandras Doba, ir 12 val. 25 min. aš oficialiai žengiau pirmuosius žingsnius Europos sausumoje“, – sakė 70-metis lenkas vaizdo įraše, kurį paskelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Jaučiuosi puikiai... ir esu labai laimingas, kad pagaliau pasiekiau Europą!“ – sakė A.Doba, atvykęs į Le Konkė miestą, esantį apie 30 km į vakarus nuo Bresto.

Barzdotą senjorą aplodismentais pasitiko kelios dešimtys gerbėjų.

A.Doba savo kelionę pradėjo gegužės 16 dieną Barnegato įlankoje. Jam teko įveikti beveik 6 700 kilometrų neramia jūra. Keliautojas pasakojo, kad per savo žygį jam pavyko netgi „paglostyti ryklį“.

„Jaučiausi visiškai girtas, nors buvau absoliučiai blaivus... Buvo šiek tiek keista, bet man viskas gerai, esu gyvas ir jaučiuosi puikiai!“ – pridūrė A.Doba, pasakodamas apie tai, kaip jaučiasi po kelių jūroje praleistų mėnesių pagaliau pasiekęs sausumą.

Buvo šiek tiek keista, bet man viskas gerai, esu gyvas ir jaučiuosi puikiai!

Praėjusių metų birželį A.Doba bandė plaukti tuo pačiu maršrutu, tačiau šių planų jam teko atsisakyti, nes bangos prie Sandi Huko pusiasalio Naujojo Džersio valstijoje nubloškė vyrą atgal į krantą.

Šis keliautojas, jau anksčiau išgarsėjęs Lenkijoje, sulaukė tarptautinio susidomėjimo, kai žurnalas „National Geographic“ 2015-aisiais išrinko jį metų nuotykių ieškotoju.

Tuo metu vyras, buvęs inžinierius, kuris taip pat yra alpinizmo, parašiutų sporto, sklandymo ir buriavimo entuziastas, jau buvo dukart perplaukęs Atlanto vandenyną vienviete baidare.

Pirmojo žygio, trukusio nuo 2010-ųjų spalio iki 2011-ųjų vasario, maršrutas vedė per siauriausią vandenyno vietą: nuo Senegalo sostinės Dakaro iki Brazilijos miesto Akarau.

Per antrą žygį A.Doba išplaukė iš Lisabonos 2013-ųjų spalį, o kitų metų balandį pasiekė Floridą, įveikęs dideles vandenyno bangas ir audras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Adas

Kietas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS