Per avariją „žuvusi“ moteris morge buvo rasta gyva | KaunoDiena.lt

PER AVARIJĄ „ŽUVUSI“ MOTERIS MORGE BUVO RASTA GYVA

  • 1

Viena Pietų Afrikos Respublikos gyventoja, kurią paramedikai paskelbė mirusia po šiurpios avarijos, vėliau buvo rasta gyva morgo šaldytuve, pirmadienį pranešė greitosios pagalbos tarnyba.

Greitosios pagalbos tarnyba „Distress Alert“ patvirtino, kad birželio 24 dienos rytą dėl kelių automobilių susidūrimo prie Karltonvilio, į pietvakarius nuo Johanesburgo, iškviesti paramedikai patvirtino moters mirties faktą.

Tačiau morgo darbuotojai rado moterį gyvą šaldytuve, praėjus kelioms valandoms po avarijos, per kurią aukos automobilis apvirto kelias kertus, trys jame buvo žmones iškrito ir du iš jų žuvo.

„Mes laikėmės savo procedūrų. Net neįsivaizduojame, kaip tai atsitiko“, – sakė „Distress Alert“ operacijų vadybininkas Gerritas Bradnickas (Geritas Bradnikas) naujienų agentūrai AFP.

„Ekipažas yra visiškai sugniuždytas – mūsų reikalas ne skelbti žmones mirusiais, mūsų reikalas gelbėti jų gyvybes“, – sakė jis.

Moteris, kuri iš morgo buvo perkelta į Karltonvilio ligoninę, atvykus pirmiesiems medikams nerodė jokių gyvybės ženklų, pridūrė G. Bradnickas.

„Viskas buvo patikrinta teisingai – kvėpavimas, pulsas – ir pacientė buvo paskelbta mirusia“, – sakė jis.

Dėl šio įvykio bendrovė pradėjo tyrimą.

„Paramedikai yra apmokyti nustatyti mirties faktą, o ne mes“, – sakė vienas šaltinis Karltonvilio morge laikraščiui „Sowetan“.

„Niekada net nepagalvotum, kad atidaręs šaldytuvą ten rasi ką nors dar gyvą. Įsivaizduokite, kas būtų, jei būtume pradėję skrodimą ir ją nužudę“, – klausė šaltinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Matit ten dirba mūsų liėtuvos mėdikai emigrave!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS