Egipto kapavietėje tarp kitų įdomybių rasta mumifikuotų pelių | KaunoDiena.lt

EGIPTO KAPAVIETĖJE TARP KITŲ ĮDOMYBIŲ RASTA MUMIFIKUOTŲ PELIŲ

  • 1

Egipte vienoje senovinėje kapavietėje rasta mumifikuotų gyvūnų, įskaitant dešimtis pelių, penktadienį paskelbė Egipto senienų ministerija, naujuoju atradimu siekianti pritraukti daugiau turistų į centrinę Sohago provinciją.

Daugiau nei 2 tūkst. metų senumo kapas rastas Achmimo mieste; manoma, kad jame buvo palaidotas aukšto rango pareigūnas.

„Tai vienas iš įdomiausių atradimų, kada nors padarytų šioje teritorijoje“, – pareiškė ministerijai pavaldžios Aukščiausiosios senienų tarybos generalinis sekretorius Mostafa Waziris (Mostafa Vaziris).

Ptolemėjų dinastijos laikų kape rasta žmogaus mumija bei daugiau nei 50 mumifikuotų pelių, kačių ir sakalų.

Pastaraisiais metais Egipto turizmo pramonė išgyvena ne pačius geriausius laikus, todėl Senienų ministerija pažymėjo, jog penktadienį pristatytas atradimas yra skirtas „atkreipti pasaulio dėmesį į Egipto civilizaciją ir senovę“.

Gausybė šalies paveldo vietų yra pagrindinis turistų traukos šaltinis, o ministerija apibūdino Sohagą kaip „vieną iš istoriškai turtingiausių Egipto miestų“. Praeitais metais jame buvo atidarytas muziejus.

Nuo 2011 metų revoliucijos Egipte vyraujantis politinis nestabilumas ir mirtini išpuoliai sumažino lankytojų skaičių, nors pastaraisiais metais turizmas šiek tiek atsigavo.

Valdžios institucijos reguliariai skelbia apie naujus atradimus, tačiau Egiptas dažnai kaltinamas per mažai tausojantis savo kultūros paveldą, taip pat skiriantis nepakankamai dėmesio mokslinių tyrimų kruopštumui.

GALERIJA

  • Egipto kapavietėje tarp kitų įdomybių rasta mumifikuotų pelių
  • Egipto kapavietėje tarp kitų įdomybių rasta mumifikuotų pelių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zelemuncikas

Peliukės užsuko pasivaišinti kilmingo Egipto faraono šlaunelėm,paskui jas atsliūkino girti faraono Katino palikuonys ir atskrido Lietuvos kelių ereliai ir t.t.Vienužodžiu cielas mitybos lenciūgas,o dabar viskas bus ir už pinigus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS