Japonijoje per 40 proc. jaunų suaugusiųjų nėra ragavę sekso | KaunoDiena.lt

JAPONIJOJE PER 40 PROC. JAUNŲ SUAUGUSIŲJŲ NĖRA RAGAVĘ SEKSO

  • 3

Japonijoje daugiau kaip 40 proc. jaunų vienišų suaugusiųjų nėra lytiškai santykiavę, o beveik trys ketvirtadaliai tokio amžiaus vyrų neturi jokių lytinių partnerių, parodė vyriausybės atliktas tyrimas.

Tyrimas atskleidė lytinio susilaikymo mastą šalyje, kurios politikos formuotojai nerimauja dėl mažo gimstamumo ir senstančios visuomenės.

Nacionalinis gyventojų ir socialinio saugumo tyrimų institutas apklausė daugiau kaip 5 tūkst. vienišių nuo 18 iki 34 metų amžiaus ir domėjosi jų seksualiniu gyvenimu. Nustatyta, kad 42 proc. vyrų ir 44 proc. moterų šioje amžiaus grupėje niekada nėra turėję lytinių santykių.

2015 metų birželį atlikta apklausa taip pat parodė, kad tokių asmenų Japonijoje padaugėjo per pastarąjį dešimtmetį. 2005 metais atlikta panaši apklausa rodė, kad tik trečdalis jauno amžiaus vienišių buvo skaistūs, nes taip pasirinko arba dėl kitų priežasčių. Per 2015-ųjų tyrimą taip pat nustatyta, kad septyni iš dešimties vyrų nepalaikė jokių santykių ir kad partnerio neturėjo beveik 60 proc. moterų.

Tiesiogiai palyginamų tarptautinių duomenų sunku gauti, bet atrodo, kad apskritai visi japonai mylisi mažiau negu žmonės kitose išsivysčiusiose šalyse.

2010 metais minėta vyriausybinė institucija nustatė, kad 68 proc. 18–19 metų japonų sakė lytiškai nesantykiavę. Tais pačiais metais prezervatyvų gamintojo „Durex“ Europoje atlikta studija parodė, kad „nekaltybę“ išsaugojusių 15–20 metų jaunuolių yra gerokai mažiau.

Pavyzdžiui, mažiau nei 20 proc. jaunų vokiečių iki savo 20-ojo gimtadienio dar nebuvo turėję lytinių santykių. Net socialiai konservatyvioje Turkijoje šis skaičius buvo tik 37 procentai.

Japonų libido, vertinant skaičius, atrodo mažas ir kertasi su įspūdžiais, kurių gali susidaryti daugelis apsilankiusių Japonijoje. Krūtinę išryškinančių ir dažnai menkai apsirengusių jaunų moterų atvaizdų apstu visur esančiuose komiksuose (mangose) ir reklamose. Prostituciją lengva pastebėti net mažesniuose miestuose, šalyje pagaminama daugybė pornografijos, dažnai – net itin neįprastos.

Futoshi Ishii (Futošis Išijis), kuris vadovauja tyrimą atlikusiai institucijai, sakė, kad atsakymas turbūt yra atotrūkis tarp žmonių įsivaizdavimo apie gyvenimą ir realybės.

„Jie nori susituokti, – sakė jis laikraščiui „The Japan Times“. – Bet jie yra linkę tai atidėti, nes mato spragas tarp savo idealų ir tikrovės.“ „Štai kodėl žmonės tuokiasi vėliau arba visą gyvenimą lieka vienišiai“, – pridūrė F. Ishii.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pritariu

Spedra išties geresnis sprendimas, nei sekso atsisakymas. Vaistai tinka bet kurio amžiaus vyram, nesukelia galvos skausmo, kaip via gra ir pan preparatai. Ir vartoti saugu netgi dažnai.

rekomenduoju

Spedra tinkama ir daznesniam vartojimui, nei iprastiniai preparatai. Suzadines potencija sis vaistas efektyvus dar iki 7 valandu. Jei stimuliacijos nebus siame laikotarpyje, problemu tai vis vien nesukels :)

Papildai

Nemanau, kad sie tyrimai atskleidzia tiesa :) Gi jie saugosi kitaip... O ir nelabai apie tai atvirauja. Pas mus vyrai sunkiai atvirauja apie vyriskas problemas, retai kreipiasi i gydytojus. O erekcijos sutrikimus gydyti saugu tik ju israsytais vaistais, tokiais kaip Spedra. isties skirtumas, lyginant su papildu poveikiu, jauciasi iskart- erekcija daug paprasciau islaikyti jau po 15 minuciu nuo vaisto vartojimo. Ir pajegumas didesnis, daugiau kartu iseina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS