Keleivė per patikrinimą palietė muitininkę ranka ir buvo nubausta laisvės atėmimu | KaunoDiena.lt

KELEIVĖ PER PATIKRINIMĄ PALIETĖ MUITININKĘ RANKA IR BUVO NUBAUSTA LAISVĖS ATĖMIMU

Studentei iš JAV teismas skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad ji per apžiūrą palietė muitinės darbuotojos ranką.

Tai atsitiko Jungtinių Arabų Emyratų mieste Dubajuje, praneša žmogaus teisių organizacija „Detained in Dubai“.

21-erių metų Elizabeth Polanco De Los Santos su drauge skrido iš Stambulo į Niujorką su persėdimu Dubajuje. Merginos keliavo 2023 metų liepos mėnesį.

Patikslinama, kad studentei neseniai buvo atlikta operacija, todėl kelionės metu ji dėvėjo medicininį tvarstį.

Per patikrinimą oro uoste mergina pateko į asmens apžiūros patalpas, kur jos paprašė nusiimti korsetą. Pasak studentės, pareigūnės elgėsi šiurkščiai, todėl jai buvo nejauku ir baisu.

Galų gale Elizabeth leido išeiti, tačiau ji nesugebėjo pati susitvarkyti tvarsčio. Mergina atsargiai pastūmė vienos pareigūnės ranką, nes norėjo pakviesti savo draugę.

Tačiau muitininkės turistę apkaltino užpuolimu ir įžeidimu. Keliautoja buvo paduota į teismą. Ji turėjo sumokėti beveik 3000 JAV dolerių baudą. Vis dėlto muitininkės apskundė nuosprendį, todėl dabar studentei gresia vieni metai kalėjimo.

Žmogaus teisių gynėjai tvirtina, kad nuo liepos mėnesio mergina išleido 50 tūkst. dolerių kasdienėms išlaidoms ir advokatų paslaugoms.

„Maža to, kad Elizabeth buvo pažeminta ir traumuota oro uosto darbuotojų, ji kelis mėnesius kentėjo dėl to, kad buvo priversta likti brangioje šalyje, mokėti brangiems advokatams ir praleisti mokslus universitete“, – teigė „Detained in Dubai“ įkūrėja Radha Stirling.

Teisininkai patikslino, kad „jei viskas vyks gerai“, merginą laikys tik tol, kol ji užsisakys lėktuvo bilietą iš Dubajaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

elena

o ko vazineja su skaudoma ranka ir is kur pas studente tokie pinigai

Valio

Pasirodo nevisi bijosi JANKIŲ . ! Mes jau įsitikinom kaip amerikoniškos veislės bezdžionės elgesi svetimose teritorijose . Gavo malkų Šiauliuose .

ogi

fatatikai ko ten bruktis nsisedi namuose tai lisk cia i kilpa bus pigiau ir vietje palaidos o ten paliks alkaniem sunim pppz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS