Kupranugarių grožio konkurse – net ir botoksas | KaunoDiena.lt

KUPRANUGARIŲ GROŽIO KONKURSE – NET IR BOTOKSAS

Saudo Arabijoje 12-a kupranugarių buvo pašalinti iš grožio konkurso. Paaiškėjo, kad šeimininkai jų grožį tobulino botokso injekcijomis.

Lūpos, skruostai, keliai – pagrindiniai kupranugarių grožio vertinimo kriterijai. O kur dar elegantiškieji nugaros kalneliai. Tačiau dirbtiniam grožiui šiame konkurse – ne vieta. 12-a kupranugarių buvo diskvalifikuoti, nes paaiškėjo, kad putlios jų lūpos nėra gamtos dovana – jos tobulintos botokso injekcijomis. Chirurgai padailino ir kai kurių kupranugarių skruostus bei sumažino ausis.

Kupranugaris nuo neatmenamų laikų yra labai svarbi Arabijos beduinų gyvenimo dalis.

„Kupranugaris yra Saudo Arabijos simbolis. Pusiasalio gyventojai juo labai didžiuojasi. Praeityje tai buvo mums viskas: maistas, drabužiai ir transportas“, – sakė konkurso teisėjų tarybos vadovas Fawzanas al-Madi.

Nors šiandien Saudo Arabijos gyventojai gali išsiversti ir be kupranugario, jis vis dar yra svarbi istorijos ir tradicijų dalis.

Iš festivalio galima grįžti ir su nauju kupranugariu. Tiesa, jų vertė prilygsta brangiausiems pasaulio automobiliams.

„Tik labai turtingi žmonės gali dalyvauti šiame konkurse. Jie sumoka iki 21 milijono eurų. Kuo retesnis kupranugaris ir kuo daugiau pirkėjų dėl jo varžosi, tuo aukštesnė jo kaina“, – sąlygas atskleidžia konkurso teisėjų tarybos vadovas.

Kupranugariai varžosi ne tik dėl grožio karūnos, bet ir greičiausiojo titulo, o gurmanai degustuoja kupranugarių pieno skonį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS