Niujorke išgelbėta tris paras lifte praleidusi moteris | KaunoDiena.lt

NIUJORKE IŠGELBĖTA TRIS PARAS LIFTE PRALEIDUSI MOTERIS

  • 0

JAV ugniagesiai pirmadienį išgelbėjo moterį, tris paras praleidusią Niujorko Manhatano rajone esančio privataus namo lifte, pranešė policija.

Vieno milijardieriaus bankininko šeimoje namų šeimininke dirbusi 53 metų moteris buvo netekusi daug skysčių, tačiau stabilios būklės. Moteris buvo nuvežta į „Weill Cornell“ ligoninę, nurodė pareigūnai.

Pareigūnai pirmadienį maždaug 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku sureagavo į pagalbos telefonu gautą pranešimą iš namo Rytų 65-oje gatvėje, netoli Centrinio parko. Ugniagesiams pavyko išlaisvinti moterį tik įsilaužus į penkiaaukščio namo liftą, kuris buvo įstrigęs tarp trečio ir ketvirto aukšto.

Išgelbėta Marites Fotaliza (Marites Fotalisa) iš Kvinso pareigūnams sakė, kad lifte įstrigo penktadienį, kai jos šeimininkai buvo išvykę savaitgaliui.

Nors pagalbos telefonu buvo skambinta iš minėto namo, pareigūnai neatskleidė, kas iškvietė gelbėtojus.

Įspūdingą 1920 metais statytą namą bankininkas Warrenas A. Stephensas (Vorenas A. Stivensas) ir jo žmona Harriet (Hariet) už 8 mln. JAV dolerių (7 mln. eurų) įsigijo 1999-aisiais.

Vėliau pirmadienį šeimos išplatintame pranešime sakoma, kad M. Fortaliza „jau 18 metų buvo labai vertinama Stephensų gausios šeimos narė“.

Stephensai pridūrė, jog „jaučia palengvėjimą ir dėkingumą, kad ji taisosi ligoninėje“. Šeima taip pat pažadėjo imtis „atitinkamų priemonių užtikrinant, kad panašus įvykis daugiau niekada nepasikartotų“.

61 metų W. A. Stephensas yra Arkanzaso valstijoje Litl Roko mieste įsikūrusio investicinio banko „Stephens Inc.“ vadovas.

Lifto gedimo priežastys tiriamos. Per paskutinį lifto patikrinimą liepos mėnesį jokių saugumo reikalavimų pažeidimų pastebėta nebuvo, rodo miesto pastatų priežiūros tarnybos įrašai.

Ar lifte buvo avarinis mygtukas, ar moteris su savimi turėjo mobilųjį telefoną, pareigūnai negalėjo atsakyti.

Policija jokių nusikaltimo požymių nepastebėjo, tačiau panašūs incidentai, kai žmogus daug laiko būna įkalintas lifte, Niujorke yra reti.

2005 metais Bronkso rajone esančiame lifte įstrigęs kinų restorano darbuotojas jame praleido maždaug 80 valandų. 1999 metais Manhatane vyras lifte išbuvo 40 valandų, kol galiausiai buvo pastebėtas per saugumo sistemos kamerą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS