Nugaišo Aliaskos miestelio garbės meras – katinas | KaunoDiena.lt

NUGAIŠO ALIASKOS MIESTELIO GARBĖS MERAS – KATINAS

  • 2

Aliaskoje savo dienas baigė 20 metų išgyvenęs Talkitnos miestelio garbės meras katinas Stabsas.

Katino šeimininkai vėlų šeštadienį išplatino pranešimą, kad gyvūnas nugaišo.

„Stabsas išgyveno 20 metų ir tris mėnesius, – parašė šeima. – Jis buvo kovotojas iki paskutinės savo gyvenimo dienos; jis visą dieną kniaukdamas prašydavo, kad jį paglostytume ar prisėstume šalia jo ant lovos ir leistume jam ištisas valandas glaustytis ir murkti ant mūsų kelių. Ačiū, Stabsai, kad atėjai į mūsų gyvenimus pastarajam 31 mėnesiui. Esi nuostabus katinas, ir mes labai tavęs pasiilgsim. Mėgavomės tuo laiku, kuris mums buvo duotas praleisti drauge su tavimi.“

Pasak katino šeimininkų, meras Stabsas, kaip jį visi vadindavo, užgeso naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, pranešė televizija KTVA-TV.

Apie 900 gyventojų turinčios Talkitnos meru rusvo kailio katinas tapo 1998 metais, kai rinkėjai įrašė jo vardą biuleteniuose.

Miestelyje nėra žmogaus, kuris eitų mero pareigas.

2013 metais Stabsą buvo užpuolęs šuo, o pernai buvo pasklidę gandai kad katinas neva žuvo. Visgi nuo 2016-ųjų pabaigos jis daugiausiai laiko jau leisdavo namie, o ne vietinėje parduotuvėje, tapusioje jo „biuru“.

Naujuoju Talkitnos garbės meru gali tapti vienas iš kačiukų, kuriuos augina Stabso šeimininkai.

„Neįtikėtina, bet Denalio charakteris yra lygiai toks pat kaip Stabso, – rašė šeima apie kačiuką. – Jam patinka dėmesys; kai aplink būna žmonių – jis elgiasi lyg šuniukas. Negalėtume nė pasvajoti apie geresnį įpėdinį nei Denalis – jis tikrai visais atžvilgiais sekė Stabso pėdutėmis.“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Tai kad ir mūsų seimūnai it katinai morčiaus metu.

aha

labai mums aktuali žinia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS