Stebuklinga išgyvenimo istorija: filipinietis jūroje dreifavo 56 dienas | KaunoDiena.lt

STEBUKLINGA IŠGYVENIMO ISTORIJA: FILIPINIETIS JŪROJE DREIFAVO 56 DIENAS

  • 0

Į atvirą jūrą audros nublokštas filipinietis žvejys, gerdamas lietaus vandenį, išgyveno beveik du mėnesius ir bejėgiškai stebėjo, kaip greta jo miršta dėdė.

Cituodamas vietos policiją, Papua Naujosios Gvinėjos laikraštis „Post Courier“ pranešė, kad plūduriuojančią 21-erių Rolando Amongoso valtelę žvejybinis laivas aptiko kovo 9 dieną.

Nusilpusį ir sielvarto apimtą vyriškį apžiūrėjo gydytojai, jis laikomas laive Naujosios Britanijos saloje, kol organizuojamas jo grįžimas namo, rašoma laikraštyje. Išmėginimas truko 56 dienas.

Sausį vykusi audra atskyrė jį ir jo dėdę Renielį Amongosą nuo pagrindinio žvejybinio laivo, ir du vyrai liko įkalinti mažytėje valtelėje be kuro, maisto ir žvejybos įrankių, pasakojo išgyvenusiojo mama ir mirusiojo sesuo Rosalie Amongos (Rozali Amongos).

„Rolando man pasakojo, kad po savaitės jie neteko balsų, o mano brolis vėliau mirė. Mano sūnus pasakoja verkęs, bet jo akys buvusios sausos“, – naujienų agentūrai AFP telefonu iš Filipinų uosto Cheneral Santoso pasakojo moteris.

„Jis man pasakojo laikęs dėdės kūną valtyje, tikėdamasis, kad juos išgelbės laivas, tačiau pagalbos nesulaukė, tad dvokti ėmusį kūną išmetė į vandenį“, – pridūrė ji.

Po audros Rolando ir jo 31-erių metų dėdė gėrė tik lietaus vandenį, kurį surinkdavo kelių litrų talpos inde.

„Jie kentė badą ir troškulį, jų oda nudegė saulėje, nes valtis buvo be stogo,“ – pasakojo moteris.

Pasak jos, sūnus ir brolis iš Cheneral Santoso dideliu laivu išplaukė gruodžio 21 dieną, drauge su kitais žvejais. Tačiau laivas ir jo įgula po audros grįžo į uostą be dviejų vyrų.

„Tris mėnesius iš jų negavome jokių žinių. Manėme, kad jie abu žuvo“, – pasakojo Rosalie Amongos.

Vyrų darbdavys kovo 10 dieną apie vieno išgelbėjimą ir kito žūtį pranešė Filipinų pakrančių apsaugai, AFP patvirtino Cheneral Santoso pakrančių tarnybos pareigūnė Emma Ruth Consuelo (Ema Rut Konsuelo).

Motina sakė su sūnumi telefonu kalbėjusi kovo 12-ąją, po išgelbėjimo praėjus trims dienoms.

„Sunku susitaikyti su brolio mirtimi, tačiau nepaprastai džiaugiamės sužinoję, kad mano sūnus gyvas“, – pasakojo 40-erių metų moteris.

Nei šeima, nei Filipinų pakrančių apsauga sako nežinantys, kada išgelbėtas vyras grįš namo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS